Svinjska rebra prethodno pripremljena metodom sporog kuhanja garantiraju iznimno mekano meso, a potrebno im je tek pola sata u pećnici.
Krumpiri na sto načina izvrsno će pasati uz rebra, a vi isprobajte ove hrskave s koricom od Grana Padana. Oboje možete umočiti u kečap dorađen pikantnim začinima.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Svježi peršin i češnjak nasjeckajte, a mlade krumpire operite i prepolovite. Krumpire stavite u veću zdjelu pa ih prelijte maslinovim uljem, dodajte peršin i češnjak te posolite i popaprite.
- Dio parmezana naribajte u krumpir i sve dobro promiješajte. Ostatak parmezana naribajte na dno lima obloženog papirom za pečenje. Na naribani parmezan posložite krumpire prerezanom stranom prema dolje. Stavite ih u pećnicu na 200 °C i pecite oko 30 minuta dok se krumpiri i sir ne zapeku.
- Svinjska rebra već pripremljena metodom sporog kuhanja stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Nakon 25 minuta, meso prelijte BBQ umakom kojeg ste pronašli u pakiranju pa vratite u pećnicu na još 5 minuta.
- Napomena: Idealno je da krumpire i meso pečete istovremeno, ali onda koristite funkciju ventilatora na pećnici, a temperaturu podesite na 180 °C.
- U zdjelici pomiješajte kečap s češnjakom u prahu, smeđim šećerom i kajenskim paprom. Jalapeño sitno nasjeckajte pa dodaje u umak i dobro promiješajte.
- Rebra narežite i poslužite uz hrskavi krumpir i ljuti umak.