×
×
Šufnudle i bijela pisanica u umaku s graškom
Recepti

Šufnudle i bijela pisanica u umaku s graškom

Valjušci, šufnudle, šiškrle, luleki. Znate li ikog tko ih ne voli? Za ljubitelje, jedna odlična kombinacija i ideja za brzinski ručak.

Valjušci, šufnudle, šiškrle, luleki. Znate li ikog tko ih ne voli? Pojavljuju se u slanim i slatkim kombinacijama, s mesom i bez njega, pa čak i topli ili hladni. Neodoljivo su privlačni.

U to ime još jedna odlična kombinacija i ideja, koja će vam i usred radnog tjedna brzinski osigurati ručak u kojem ćete guštati kao da je nedjeljni.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski but

Priprema:

  1. Bijelu pisanicu, lažni biftek narežite na trakice ili kockice, ne deblje od 1 cm.
  2. Posolite i poparite pa pržite na mješavini maslaca i maslinova ulja, neprestano miješajući. Pržite dok sva tekućina koju je meso otpustilo ne ispari, a meso dobije lijepu smeđu boju, otprilike 10-ak minuta. Izvadite i ostavite sa strane.
  3. Dodajte na tavu po potrebi još maslaca i ulja, pa stavite pržiti valjuške. Pržite, neprestano oprezno miješajući, da pokupe svu karameliziranu masnoća od mesa, 3-5 minuta.
  4. Podlijte temeljcem, pričekajte da zakuha i rupičastom žlicom izvadite valjuške pa ostavite i njih sa strane.
  5. U tekućinu dodajte smrznuti grašak, pričekajte da zakuha. Dodajte sir, posolite i popaprite po ukusu pa vratite valjuške i meso.
  6. Sve kuhajte, nježno miješajući, da se meso i valjušci okupaju u dobivenom umaku još nekoliko minuta.
  7. Poslužite posuto svježim bosiljkom, uz zelenu salatu.