Šufnudle i bijela pisanica u umaku s graškom

2021

Sastojci

  • 600 g bijele pisanice (lažni biftek)
  • sol, papar
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • 500 g gotovih svježih šufnudla, valjušaka, luleka
  • 500 ml temeljca
  • 300 g smrznutog graška
  • 3 žlice kremastog sira (fete, danskog sira, punomasnog namaza)
  • par listića svježeg bosiljka
6 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Šufnudle i bijela pisanica u umaku s graškom

Valjušci, šufnudle, šiškrle, luleki. Znate li ikog tko ih ne voli? Za ljubitelje, jedna odlična kombinacija i ideja za brzinski ručak.

Valjušci, šufnudle, šiškrle, luleki. Znate li ikog tko ih ne voli? Pojavljuju se u slanim i slatkim kombinacijama, s mesom i bez njega, pa čak i topli ili hladni. Neodoljivo su privlačni.

U to ime još jedna odlična kombinacija i ideja, koja će vam i usred radnog tjedna brzinski osigurati ručak u kojem ćete guštati kao da je nedjeljni.

sufnudle-u-kremastom-umaku-s-graskom-i-bijelom-pisanicom-02

Priprema:

Bijelu pisanicu, lažni biftek narežite na trakice ili kockice, ne deblje od 1 cm. Posolite i poparite pa pržite na mješavini maslaca i maslinova ulja, neprestano miješajući. Pržite dok sva tekućina koju je meso otpustilo ne ispari, a meso dobije lijepu smeđu boju, otprilike 10-ak minuta.

Izvadite i ostavite sa strane.

Dodajte na tavu po potrebi još maslaca i ulja, pa stavite pržiti valjuške. Pržite, neprestano oprezno miješajući, da pokupe svu karameliziranu masnoća od mesa, 3-5 minuta.

Podlijte temeljcem, pričekajte da zakuha i rupičastom žlicom izvadite valjuške pa ostavite i njih sa strane.

U tekućinu dodajte smrznuti grašak, pričekajte da zakuha. Dodajte sir, posolite i popaprite po ukusu pa vratite valjuške i meso. Sve kuhajte, nježno miješajući, da se meso i valjušci okupaju u dobivenom umaku još nekoliko minuta.

Poslužite posuto svježim bosiljkom, uz zelenu salatu.

Vezani članci