×
×
Svinjska rebra s pečenim krumpirom
Recepti

Svinjska rebra s pečenim krumpirom

Sporo kuhana svinjska rebarca čije meso se samo odvaja od kostiju, a za dovršavanje jela potrebno vam je samo pola sata.

Svinjska rebarca (Spare Ribs) iz linije Slow Cooked Selection (napravljena od mesa s hrvatskih farmi) mariniraju se u vlastitom soku i sporo kuhaju pet sati na temperaturi od 83 °C. Možete li samo zamisliti koliko je meso mekano?

Da, samo se odvaja od kosti, vaš posao je samo da ga pečete 30 minuta u pećnici ili 15 minuta na roštilju. Uz njega vam nije potrebno ništa više osim klasika poput hrskavog i aromatiziranog pečenog krumpira.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Spare Ribs

    ZA POSLUŽIVANJE:

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  2. Krumpire ogulite i narežite na kriške. Nauljite lim za pečenje pa dodajte krumpire i dobro ih promiješajte. Posolite ih i popaprite pa pospite mješavinom češnjaka u prahu, sušenog timijana i slatke crvene paprike te sve dobro umiješajte.
  3. Krumpire stavite u pećnicu i pecite oko 35 minuta (na otprilike pola vremena ih promiješajte).
  4. Svinjska rebra već pripremljena metodom sporog kuhanja stavite peći 10-ak minuta nakon krumpira. Izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu pa pecite u pećnici 30 minuta. Nakon 25 minuta pečenja meso prelijte BBQ umakom pa vratite u pećnicu na još 5 minuta.
  5. Rebra narežite te ih poslužite uz krumpir i dodatke po želji, poput kečapa i majoneze.