×
×
Brzo i fino: Svinjska vratina s lukom i pivom
Recepti

Brzo i fino: Svinjska vratina s lukom i pivom

Vratina nije premium komad svinjetine, ali je zbog svoje mekanosti i sočnosti odličan kandidat za brojna ukusna jela.

Ovo je konkretno jelo za prave mesoljupce i brzi ručak. Uz malo truda i vremena, dobit ćete fantastičan obrok.

Svinjsku vratinu neki smatraju skromnijim dijelom mesa koje nije uvijek među prioritetima. No, ovo je izuzetno ukusno, sočno i mekano meso, koje nije rezervirano isključivo za pripremu na roštilju ili u pećnici. S vratinom se, zapravo, može svašta, pa tako i pripremiti zaista brzi ručak.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski vrat

Priprema:

  1. Odreske vratine posolite i popaprite. Popržite ih u dubljoj tavi na masti, s obje strane, dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite i stavite na tanjur.
  2. U tavu stavite nasjeckani luk, posolite ga, dodajte mljevenu crvenu papriku te zalijte temeljcem. Pirjajte dok ne omekša. Zatim vratite u tavu odreske, zalijte pivom i pirjajte još 15-ak minuta.
  3. Poslužite preliveno umakom s lukom i pire krumpirom.