Ovo je konkretno jelo za prave mesoljupce i brzi ručak. Uz malo truda i vremena, dobit ćete fantastičan obrok.
Svinjsku vratinu neki smatraju skromnijim dijelom mesa koje nije uvijek među prioritetima. No, ovo je izuzetno ukusno, sočno i mekano meso, koje nije rezervirano isključivo za pripremu na roštilju ili u pećnici. S vratinom se, zapravo, može svašta, pa tako i pripremiti zaista brzi ručak.
SASTOJCI
Priprema:
- Odreske vratine posolite i popaprite. Popržite ih u dubljoj tavi na masti, s obje strane, dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite i stavite na tanjur.
- U tavu stavite nasjeckani luk, posolite ga, dodajte mljevenu crvenu papriku te zalijte temeljcem. Pirjajte dok ne omekša. Zatim vratite u tavu odreske, zalijte pivom i pirjajte još 15-ak minuta.
- Poslužite preliveno umakom s lukom i pire krumpirom.