Meso se u mnogim receptima voli omotati oko različitih sastojaka, a ova naša svinjetina „zagrlila“ je ukusan nadjev zimskog štiha.
Rolice su uvijek praktične ako želite relativno brzu pripremu, a možete ih iskoristiti i za rješavanje nekog viška namirnica. U našem primjeru, ostalo vam je par kriški pancete i sira, jabuke koje nećete stići pojesti… i eto ga, uz malo svinjetine, gotov ručak!
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk i svježi peršin. Jabuke ogulite i narežite na kockice.
- Zagrijte tavu pa ispržite kriške pancete s obje strane dok ne postanu hrskave. Izvadite pancetu na papirnati ručnik, a na preostalu masnoću u tavi dodajte maslac. Kad se rastopi, ubacite luk i pirjajte ga oko 4 minute.
- Dodajte jabuke, smeđi šećer, timijan, jabučni ocat, sol i papar te pirjajte oko 5 minuta.
- Svinjske odreske istucite te nožem zarežite žilice i masnoću. Posolite i popaprite pa na svaki odrezak stavite krišku sira. Dodajte žlicu-dvije nadjeva i zarolajte. Učvrstite čačkalicom.
- U tavi zagrijte ulje pa zapecite rolice sa svih strana. Potom poklopite i pirjajte oko 7 minuta.
- Gotove rolice poslužite posute prženom pancetom te uz ostatak nadjeva s jabukama i salatu prema želji.