Teriyaki tehnika pripreme s pripadajućim umakom odavno je probila granice Japana i stekla globalne obožavatelje. Razlog tome je svakako okus, ali i jednostavnost same tehnike.
U samo 15 minuta meso i povrće bit će prženi i glazirani ukusnim umakom, a vi ćete uživati u brzo pripremljenom i ukusnom ručku ili večeri. Mekano meso svinjskog file odličan je odabir za ovo jelo, a povrće možete i prilagoditi osobnim favoritima.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Narežite mahune i paprike na komade podjednake veličine.
- Svinjski file narežite na kocke veličine zalogaja. U woku zagrijte ulje i dodajte svinjetinu. Pržite je oko 7 minuta dok ne uhvati boju sa svih strana.
- U tavu potom dodajte narezano povrće i pržite još oko 5 minuta dok malo ne omekša (ali ipak neka ostane hrskavo).
- Češnjak sitno nasjeckajte ili protisnite. Pomiješajte ga u zdjelici sa soja umakom, medom, smeđim šećerom, mirinom, rižinim octom, škrobnim brašnom i vodom.
- Umak umiješajte u meso i povrće u tavi te miješajte dok se umak ne zgusne.
- Odvojeno skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Poslužite pored mesa i povrća ili sve pomiješajte u tavi. Pospite nasjeckanim mladim lukom i kratko prženim sjemenkama sezama, prema želji.