×
×
Tjestenina sa šunkom, graškom i krem sirom
Recepti

Tjestenina sa šunkom, graškom i krem sirom

Za ovaj recept većinu sastojaka vjerojatno uvijek imate kod kuće, a priprema je iznimno brza i jednostavna.

Ako ne bižite od biži, onda je ovo recept za vas! Ova kremasta tjestenina s graškom priprema se bez puno muke i nauke. Idealna za one dane kad nemate previše vremena ili volje za kuhanje, a za neke je to – svaki dan.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

Priprema:

  1. Šunku narežite na trakice. Nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa popržite luk dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak. Čim češnjak zamiriši, dodajte narezanu šunku. Pržite oko dvije minute.
  2. U loncu vruće i posoljene vode skuhajte tjesteninu. Tri minute prije kraja dodajte smrznuti grašak u isti lonac. Ocijedite, ali sačuvajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  3. Sačuvanu vodu pomiješajte s krem sirom dok je još vruća. Miješajte dok ne dobijete glatki umak. U tavu s lukom, češnjakom i šunkom dodajte tjesteninu, grašak i umak, popaprite i sve dobro promiješajte. Pospite svježim listićima bosiljka.