Ako ne bižite od biži, onda je ovo recept za vas! Ova kremasta tjestenina s graškom priprema se bez puno muke i nauke. Idealna za one dane kad nemate previše vremena ili volje za kuhanje, a za neke je to – svaki dan.
SASTOJCI
Priprema:
- Šunku narežite na trakice. Nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa popržite luk dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak. Čim češnjak zamiriši, dodajte narezanu šunku. Pržite oko dvije minute.
- U loncu vruće i posoljene vode skuhajte tjesteninu. Tri minute prije kraja dodajte smrznuti grašak u isti lonac. Ocijedite, ali sačuvajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Sačuvanu vodu pomiješajte s krem sirom dok je još vruća. Miješajte dok ne dobijete glatki umak. U tavu s lukom, češnjakom i šunkom dodajte tjesteninu, grašak i umak, popaprite i sve dobro promiješajte. Pospite svježim listićima bosiljka.