×
×
Tomahawk odrezak i rajčice s burratom iz pećnice
Recepti

Tomahawk odrezak i rajčice s burratom iz pećnice

Isprobajte Tomahawk steak, neodoljiv svakom pravom ljubitelju odrezaka, a ovog puta pripremljen na običnoj rešetki iz pećnice.

Duga kost, mekano meso i atraktivan izgled – pisalo bi to u osobnoj iskaznici Tomahawk odreska, kada bi je slučajno imao. No, ovako specifičnom komadu identifikacijski dokument nije niti potreban.

Pripremili smo ga na sasvim jednostavan način, uz pomoć obične kućne pećnice i osnovne začine te poslužili uz zamamnu kombinaciju pečenih rajčica i burrate.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Tomahawk

Priprema:

  1. Dobro zagrijte rešetku u pećnici. Izvadite je iz pećnice i na nju stavite očišćeni Tomahawk odrezak. Na odrezak stavite kockicu maslaca, vratite u pećnicu te pecite 30 minuta na 250 °C. Preokrenite ga jednom, nakon 15 minuta. Ispod rešetke stavite klasični lim za pečenje kako bi lovio sokove koje će meso pustiti. Ako volite da je odrezak slabije pečen tada možete vrijeme pečenja skratiti pet do deset minuta.
  2. U manju posudu za pečenje stavite cherry rajčice. Dodajte im nagnječene režnjeve češnjaka, posolite, popaprite i pokapajte maslinovim uljem. Stavite na rešetku pored odreska i također pecite oko pola sata.
  3. Odrezak izvadite iz pećnice pa skinite meso s kosti i tanko narežite. Potom posolite, popaprite i pokapajte maslinovim uljem.
  4. Na pečene rajčice dodajte burratu i razrežite je. Dodajte svježe listiće bosiljka i maslinovo ulje. Meso poslužite na dasci uz pečene rajčice i očišćenu kost od odreska.