×
×
Rez! Akcija! Sve što trebate znati o Tomahawk odresku
Mesne lekcije

Rez! Akcija! Sve što trebate znati o Tomahawk odresku

Tomahawk je spektakularan odrezak – kako izgledom, tako i okusom. Od kojeg komada mesa se dobiva i kako ga pripremiti, pogledajte u članku.

Tehnički gledano, tomahawk je zapravo ribeye odrezak kojem se dodatno obrađuje kost kako bi nalikovao na indijansku sjekiru. Poznat je još i kao “kaubojski ribeye”.

Reže se od junećih rebara, točnije – od 6. do 12. rebra i to na debljinu od najmanje 5 centimetara. Odrezak treba biti iste debljine kao kost. U suprotnom se neće dobro ispeći.

Drška sjekire, odnosno kost, mora biti dugačka najmanje 13 centimetara.

Ovaj odrezak volimo jer je lijepo prošaran masnoćom što mu daje dodatnu sočnost. Nakon obrade, pripremili smo ga na pomalo neobičan način, uz prilog od pečenih rajčica i burrate. Ovdje pogledajte detaljan recept.

Mesnica