×
×
Tramezzini: Grilani sendviči s mortadelom i smokvama
Recepti

Tramezzini: Grilani sendviči s mortadelom i smokvama

Za gurmane, sendvič je oduvijek bio puno više od ‘malo salame zgurane između dvije fete kruha’. Uz svježi pristup, sendviči mogu postati prave delicije ispunjene rapsodijom okusa.

Sastojci ovih iznimno ukusnih i slatkastih toplih ‘mediteranskih’ sendviča bi vas mogli iznenaditi, ali ugodno.

Uz mortadelu s crnim maslinama i njen ‘meki’ okus sljubila sam suhe smokve narezane na tanke ploške i dobila fini kontrast okusa. Sendviči su dodatno aromatizirani kaparima i bosiljkom, a završnu notu daje grillanje kruha.

Sendviče možete pripremiti u tosteru, ali ih isto tako možete ispeći i na roštilju kao predjelo, odnosno finger food svojim ukućanima i prijateljima dok nestrpljivo čekaju ručak.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
10 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mortadela s maslinama

Priprema:

  1. Na svaku krišku tost kruha stavite sloj mortadele, 4-5 ploška suhih smokava, krišku mozzarelle.
  2. Dodajte nekoliko listića bosiljka, malo kapara, nekoliko kapi sirupa balzamičnog octa, maslinovo ulje te svježe mljevenog crnog papra.
  3. Preklopite drugom kriškom tost kruha te pecite u tosteru dok se mozzarella ne otopi. Svaki sendvič narežite na 4 jednaka trokuta te poslužite kao finger food s pečenim crnim maslinama.