Sastojci ovih iznimno ukusnih i slatkastih toplih ‘mediteranskih’ sendviča bi vas mogli iznenaditi, ali ugodno.
Uz mortadelu s crnim maslinama i njen ‘meki’ okus sljubila sam suhe smokve narezane na tanke ploške i dobila fini kontrast okusa. Sendviči su dodatno aromatizirani kaparima i bosiljkom, a završnu notu daje grillanje kruha.
Sendviče možete pripremiti u tosteru, ali ih isto tako možete ispeći i na roštilju kao predjelo, odnosno finger food svojim ukućanima i prijateljima dok nestrpljivo čekaju ručak.
SASTOJCI
Priprema:
- Na svaku krišku tost kruha stavite sloj mortadele, 4-5 ploška suhih smokava, krišku mozzarelle.
- Dodajte nekoliko listića bosiljka, malo kapara, nekoliko kapi sirupa balzamičnog octa, maslinovo ulje te svježe mljevenog crnog papra.
- Preklopite drugom kriškom tost kruha te pecite u tosteru dok se mozzarella ne otopi. Svaki sendvič narežite na 4 jednaka trokuta te poslužite kao finger food s pečenim crnim maslinama.