×
×
Trgana svinjetina i palačinke
Video recepti

Trgana svinjetina i palačinke

Trgana svinjetina s prutićima svježeg krastavca i omotana palačinkama s mladim lukom jednostavan je recept za izvrsnu kombinaciju okusa.

Trgana svinjetina obično zahtijeva i nekoliko sati pripreme te određeno znanje o kombinaciji začina. PIK-ova trgana svinjetina već je začinjena i pripremljena, a u kombinaciji s palačinkama, mladim lukom i krastavcem čini zabavno jelo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Pork

Priprema:

  1. Nasjeckajte mladi luk, a krastavac narežite na prutiće.
  2. Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga s pomoću dvije vilice.
  3. U veću zdjelu dodajte brašno, sol i prašak za pecivo pa promiješajte. Potom ubacite cijelo jaje, ulijte žlicu ulja i mlaku vodu. Umutite pjenjačom. Potom u smjesu umiješajte nasjeckani mladi luk, dio ostavite za posipavanje. Smjesa treba biti malo gušća nego za obične palačinke.
  4. U većoj tavi za palačinke zagrijte malo ulja. Smjesu grabite grabilicom za juhu, za svaku palačinku izlijte jednu grabilicu, a smjese treba biti dovoljno za 4 veće palačinke. Nakon što izlijete smjesu, uz pomoć kuhinjske špatule raširite je ravnomjerno po površini cijele tave. 
  5. Nakon otprilike dvije minute (provjerite je li palačinka zapečena s donje strane), preokrenite i ispecite s druge strane.
  6. Na gotove palačinke dodajte natrganu svinjetinu, krastavac narezan na prutiće, prebacite lijevu i desnu stranu prema unutra i zamotajte. 
  7. Poslužite posuto mladim lukom.