Trgana svinjetina obično zahtijeva i nekoliko sati pripreme te određeno znanje o kombinaciji začina. PIK-ova trgana svinjetina već je začinjena i pripremljena, a u kombinaciji s palačinkama, mladim lukom i krastavcem čini zabavno jelo.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte mladi luk, a krastavac narežite na prutiće.
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga s pomoću dvije vilice.
- U veću zdjelu dodajte brašno, sol i prašak za pecivo pa promiješajte. Potom ubacite cijelo jaje, ulijte žlicu ulja i mlaku vodu. Umutite pjenjačom. Potom u smjesu umiješajte nasjeckani mladi luk, dio ostavite za posipavanje. Smjesa treba biti malo gušća nego za obične palačinke.
- U većoj tavi za palačinke zagrijte malo ulja. Smjesu grabite grabilicom za juhu, za svaku palačinku izlijte jednu grabilicu, a smjese treba biti dovoljno za 4 veće palačinke. Nakon što izlijete smjesu, uz pomoć kuhinjske špatule raširite je ravnomjerno po površini cijele tave.
- Nakon otprilike dvije minute (provjerite je li palačinka zapečena s donje strane), preokrenite i ispecite s druge strane.
- Na gotove palačinke dodajte natrganu svinjetinu, krastavac narezan na prutiće, prebacite lijevu i desnu stranu prema unutra i zamotajte.
- Poslužite posuto mladim lukom.