×
×
Trgana svinjetina s kremom od krumpira, chipsom i prahom od poriluka
Recepti

Trgana svinjetina s kremom od krumpira, chipsom i prahom od poriluka

Sočnu i mekanu trganu svinjetinu chef Stjepan Vukadin poslužio je uz zanimljiv prilog od krumpira te dobio ukusno i zanimljivo jelo koje ćete željeti isprobati.

Ukusno jelo s trganom svinjetinom (pulled pork) iz PIK linije proizvoda – Slow Cooked Selection za čiju pripremu potrebno je odvojiti samo 30 minuta. Može se poslužiti uz razne priloge i na razne načine, ali ovaj put poznati hrvatski chef Stjepan Vukadin odlučio ga je poslužiti s kremom od krumpira, chipsa i prahom od poriluka. Za ovo ukusno i zanimljivo jelo nije potrebno odvojiti puno vremena za pripremu, a s njim ćete sigurno oduševiti sve svoje goste.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Pork

Priprema:

  1. Pećnicu s cirkulacijom zraka zagrijte na 180 °C ili pećnicu s gornjim i donjim grijačem na 200 °C. Trganu svinjetinu izvadite iz vrećice i stavite u posudu za pečenje te pecite 30 minuta.
  2. Krumpir stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kada je krumpir gotov, procijedite vodu u kojoj se kuhao. Dok je još vruć postepeno dodajte maslac izrezan na kockice te žustro miješajte s pjenjačom. Potrebno je ubaciti što više zraka u samu kremu od krumpira.
  3. Zatim dodajte malo vrućeg mlijeka kako bi se postigla željena tekstura, a kremu začinite s muškatnim oraščićem, soli i bijelim paprom. Po želji dodajte sitno sjeckani vlasac, a Chips od krumpira usitnite.
  4. Dok je još topla svinjetinu s dvije vilice natrgajte na male komade odnosno niti. Servirajte niti svinjetine, preko njih kremu od krumpira, mrvljeni chips od krumpira i na vrh dodajte prah od poriluka. Dobar tek!