Trgana svinjetina (pulled pork) od mesa s hrvatskih farmi dio je sočne linije iz PIK Vrbovca – Slow Cooked Selection. Trgana svinjetina uobičajeno se priprema tehnikom sporog kuhanja, stoga traži planiranje vremena i može vam oduzeti i nekoliko sati.
No, ovaj komad mesa već je kuhan šest sati na 83 °C, a vaše je samo da ga završite u pećnici – bit će spreman već za 30 minuta! Poslužite ga uz jednostavnu salsu, tortilje i brzi umak te uživajte u klasiku američkog roštilja.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga pomoću dvije vilice.
- Rajčice prepolovite, papriku narežite na kockice, a luk sitno nasjeckajte. Stavite sve sastojke u jednu zdjelu te začinite solju, paprom, uljem i sokom limete, prema vlastitim željama.
- Za umak protisnite češnjak pa pomiješajte s kiselim vrhnjem i sokom limete te posolite.
- Zelenu salatu narežite na trakice, a tortilje zapecite na suhoj tavi.
- Na svaku tortilju stavite natrgano meso, salsu s rajčicama i zelenu salatu pa poslužite uz umak.