×
×
Varivo s bundevom, kobasicama i tjesteninom
Recepti

Varivo s bundevom, kobasicama i tjesteninom

Sezona je bundeve i jela na žlicu pa zašto ih ne bismo spojili u jedno i k tome dodali i malo finih mesnih kobasica.

Jede vam se nešto toplo, utješno, na žlicu, a ne stoji vam se dugo pored štednjaka? Imamo rješenje – skuhajte pravo jesensko gusto varivo u kojem možete naći i puno povrća i aromatične kobasice i sočne bundeve i tjesteninu.

Ovo jelo će vas u istom trenutku i zagrijati i učiniti dugo sitima, a skuhat ćete ga za nešto manje od sat vremena.

Za ljuti štih slobodno ubacite i koju ljutu papričicu. Prije posluživanja obavezno dodajte ribanog sira i malo svježe mljevenog papra.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kobasica

Priprema:

  1. Bundevu ogulite, očistite ju od koštica pa ju narežite na podjednake kockice veličine 1x1 cm. Luk nasjeckajte na sitno. Papriku očistite od koštica i narežite na veće kockice. Mrkvu ogulite pa i narežite na manje kockice. Kobasice istisnite iz crijeva i grubo usitnite nožem.
  2. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte kobasicu i popecite ju jedno 5 minuta, potom ju izvadite na tanjur.
  3. Na istoj masnoći 5-6 minuta sotirajte luk, potom dodajte mrkvu i papriku pa nastavite sotirati još 8-10 minuta.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, mažoran, timijan i lovorov list, a nakon minute i kobasice, sve propirjajte par minuta, potom zalijte vinom i kuhajte 4-5 minuta dok ne ispari alkohol.
  5. Dodajte narezanu bundevu i sitno sjeckanu konzerviranu rajčicu, promiješajte pa dodajte vrući povrtni temeljac ili vodu, posolite i popaprite, promiješajte i pustite kuhati 20 minuta.
  6. Na kraju dodajte tjesteninu i kuhajte još 6-7 minuta, odnosno dok tjestenina ne bude kuhana al dente.
  7. Poslužite u dubokim tanjurima uz dodatak ribanog sira.