×
×
VIDEO: Ljetna salata s kobasicama i povrćem
Video recepti

VIDEO: Ljetna salata s kobasicama i povrćem

Brzinski pripremljene Gurmanske kobasice iz grill tave ili s roštilja obogatit će vašu omiljenu ljetnu salatu.

Ljeti se porastom temperature često smanjuje naša želja za stajanjem uz štednjak, ali i za teškom hranom. Stoga su salate u koje ćete samo narezati povrće odlično i brzo rješenje, no, ipak, morali smo dodati malo mesa.

Zato smo u samo nekoliko minuta ispekli PIK Gurmanske kobasice i kriške tikvica, pomiješali sve s tjesteninom i dodali još povrća i sira. Jednostavna, lagana, prava ljetna toplo-hladna salata.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

    ZA PRELJEV:

Priprema:

  1. Odaberite kratku tjesteninu prema želji i skuhajte je prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane dok dalje pripremate salatu.
  2. U manjoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat i češnjak u prahu, posolite i popaprite prema želji i dodajte nasjeckane listiće svježeg bosiljka.
  3. Tikvice narežite na kriške. Napravite dva—tri tanka reza na kobasicama. Na zagrijanu tavu složite kobasice i tikvice. Kobasice ispecite sa svih strana, ukupno oko osam minuta. Tikvice preokrenite jednom i pecite dok ne uhvate tragove grill tave. Pečene kobasice narežite na kriške, debljine oko 1-2 centimetra.
  4. U veću zdjelu stavite tjesteninu, dodajte grillane tikvice i kobasice, mini rajčice prerezane na pola, zrna kuhanog kukuruza, mini mozzarellu i matovilac.
  5. Prelijte pripremljenim preljevom i dobro promiješajte. Prema potrebi, dodajte još soli i papra. Poslužite odmah, dok je salata toplo-hladna.