×
×
VIDEO: Vijenac sa šunkom, sirom i jajima
Video recepti

VIDEO: Vijenac sa šunkom, sirom i jajima

Lisnato tijesto omotano oko šunke, sira, jaja i špinata, pa sve u obliku vijenca, popravit će vaš doručak neovisno o tome želite li ga pripremiti za vikend ili radnim danom.

Zbog okusa i svoje prhke strukture, lisnato tijesto većinu će namirnica koje omotava učiniti još ukusnijim i zamamnijim. No, ta osobina i nije posebno važna kada se uz tijesto u jelu nađe šunka u ovitku, sir koji se rastapa, kajgana s mladim lukom…

U širem opisu, kombinacija namirnica koja je savršena ideja za doručak vikendom, a za koju vam je potrebno tek malo vještine slaganja tijesta i ostalih sastojaka.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Šunka u ovitku

Priprema:

  1. U zdjeli razmutite pet jaja i dodajte im mladi luk nasjeckan na kolutiće, posolite i popaprite. Ispecite na tavi kao kajganu i pustite da se ohladi.
  2. Kriške šunke prepolovite, a na otprilike istu veličinu narežite i sir u listićima (u receptu je korištena mozzarella u listićima). Goudu naribajte.
  3.  Već razvaljano svježe lisnato tijesto razmotajte pa izrežite na 12 trokuta. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa na sredinu stavite zdjelicu promjera oko 11 cm.
  4.  Trokutiće lisnatog tijesta rasporedite u krug oko zdjelice tako da donji, širi dio trokutapostavite uz zdjelicu. Donji dijelovi trokuta neka vam se preklapaju. Potom te preklopljene dijelove dodatno pritisnite prstima tako da zatvorite podlogu.