×
×
VIDEO: Roštiljske kobasice sa sirom, paprikama i umakom od majoneze i senfa
Recepti

VIDEO: Roštiljske kobasice sa sirom, paprikama i umakom od majoneze i senfa

Kobasice na ražnjiću i to dvostrukom? Može, a naročito kada je na njima rastopljeni sir i pečena paprika.

Oko pečenja kobasica na roštilju i nema neke posebne nauke. No, to ne znači da ne možemo i tu pripremu učiniti malo zanimljivijom. Kobasice smo stoga istovremeno naboli na dva ražnjića, ispekli, posuli sirom koji se rastopio, dodali grilane paprike i luk, zaljutili priču čilijem… i na kraju sve umočili u majonezu sa senfom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
3o minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Roštiljska kobasica

    Za umak:

    Za posluživanje:

Priprema:

  1. U zdjelici pomiješajte sve sastojke za umak od majoneze i senfa, prekrijte plastičnom folijom i spremite u hladnjak. Sir naribajte.
  2. Paprike narežite na trakice, a luk na kolutove (nemojte ga razdvajati po slojevima). Povrće nauljite, paprike pospite sušenim timijanom, a luk posolite.
  3. Šest kobasica iz pakiranja položite na dasku, složite jednu do druge i s desne strane probijte metalni štapić za ražnjić kroz sve kobasice. Potom isto učinite i s druge strane tako da su na kraju sve kobasice nabodene na dva štapića.
  4. Nauljite i zagrijte roštilj na kojem ćete peći kobasice. Položite ih i prvo ispecite s jedne strane. Na dio roštilja stavite narezane paprike i luk te ih ispecite s obje strane. 
  5. Kada su kobasice pečene s jedne strane, preokrenite ih i pospite naribanim sirom i sušenim timijanom. Prekrijte potom kobasice i sir aluminijskom folijom tako da se sir bolje rastopi. Na kraju dodajte pečene paprike i pospite čilijem.
  6. Kobasice po širini narežite na trećine i poslužite uz lepinje koje ste također zapekli na roštilju, umak, preostale pečene paprike i kolutove luka te dodajte još zelenu salatu i cherry rajčice.