×
×
Zapečene palačinke ‘bolonjez’
Recepti

Zapečene palačinke ‘bolonjez’

Palačinke su jedna od najomiljenijih poslastica širom svijeta pa tako i kod nas. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, nije nam strano okrenuti ih na slano.

A što se dogodi kada ta slana verzija obuhvati još jedno popularno jelo (bolonjez)? Po mom skromnom sudu – konačno shvaćanje što znači pojam comfort food iliti “hrana za utjehu”.

Kod pripreme ovog lažnog (ali brzog) ‘bolonjez’ umaka držao sam se klasičnih sastojaka i začina.

Vi možete svojoj mašti dati oduška pa i same palačinke odmah u startu učiniti nešto drugačijim i posebnijim. Tako u meso možete dodati druge začine, ali i povrće tipa kukuruz, svježa paprika ili grah.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    DODATNO:

Priprema:

  1. Na malo svinjske masti i na laganoj vatri izdinstajte luk dok ne omekša, nekih 10-ak minuta pa mu dodajte meso. Dinstajte sve još dodatnih 10-ak minuta dok se meso ne zapeče. Dodajte začine i sve zalijte pasiranom rajčicom. Kuhajte na laganoj vatri dok se rajčica ne ukuha.
  2. Ispecite 10 palačinki prema vama poznatom (i omiljenom) receptu. Na sredinu palačinke stavite dvije žlice 'bolonjez' umaka te sklopite palačinku u paketić. Preklopite lijevu pa desnu stranu prema sredini te zarolajte krenuvši motati od sebe prema daljem kraju.
  3. Složite palačinke u lagano namašćenu posudu za pečenje. Svaku punjenu palačinku zarežite nožem kako bi napravili džepiće. U džepiće možete staviti jaje ili samo naribani sir, stvar osobnog izbora.
  4. Kremoznost žumanjka je ono što će dodatno povezati sve sastojke tako da preporučam ipak korištenje jaja kao dodatnog sastojka.
  5. Palačinke zapecite 10-ak minuta u pećnici kako bi se sir rastopio. Pospite sjeckanim peršinom i komadićima pržene slanine i poslužite.