A što se dogodi kada ta slana verzija obuhvati još jedno popularno jelo (bolonjez)? Po mom skromnom sudu – konačno shvaćanje što znači pojam comfort food iliti “hrana za utjehu”.
Kod pripreme ovog lažnog (ali brzog) ‘bolonjez’ umaka držao sam se klasičnih sastojaka i začina.
Vi možete svojoj mašti dati oduška pa i same palačinke odmah u startu učiniti nešto drugačijim i posebnijim. Tako u meso možete dodati druge začine, ali i povrće tipa kukuruz, svježa paprika ili grah.
SASTOJCI
DODATNO:
Priprema:
- Na malo svinjske masti i na laganoj vatri izdinstajte luk dok ne omekša, nekih 10-ak minuta pa mu dodajte meso. Dinstajte sve još dodatnih 10-ak minuta dok se meso ne zapeče. Dodajte začine i sve zalijte pasiranom rajčicom. Kuhajte na laganoj vatri dok se rajčica ne ukuha.
- Ispecite 10 palačinki prema vama poznatom (i omiljenom) receptu. Na sredinu palačinke stavite dvije žlice 'bolonjez' umaka te sklopite palačinku u paketić. Preklopite lijevu pa desnu stranu prema sredini te zarolajte krenuvši motati od sebe prema daljem kraju.
- Složite palačinke u lagano namašćenu posudu za pečenje. Svaku punjenu palačinku zarežite nožem kako bi napravili džepiće. U džepiće možete staviti jaje ili samo naribani sir, stvar osobnog izbora.
- Kremoznost žumanjka je ono što će dodatno povezati sve sastojke tako da preporučam ipak korištenje jaja kao dodatnog sastojka.
- Palačinke zapecite 10-ak minuta u pećnici kako bi se sir rastopio. Pospite sjeckanim peršinom i komadićima pržene slanine i poslužite.