Kuhani ili pečeni kukuruz? Pa, zapečeni! I to po ovom receptu, dakako. Jelo je brzo gotovo, a traži svega par namirnica. Ovako zapečeni kukuruz može biti prilog, osobito mesu s roštilja, ali i samostalno jelo uz fini kruh i kakvu lisnatu salatu.
U receptu možeš koristiti svježi kukuruz (ipak mu je sezona) ili konzervirani, jelo će biti podjednako ukusno.
SASTOJCI
Priprema:
- Narežite pancetu na veće komade pa je ispržite u tavi. Dobro je ispecite kako bi otpustila što više masnoće. Odložite je sa strane.
- Ako koristite svježi kukuruz, očistite ga s klipa. Konzervirani kukuruz ocijedite pa ga ubacite na masnoću od slanine, začinite solju i paprom, dodajte sjeckani luk i kratko dinstajte. Maknite s vatre pa dodajte majonezu (možete je zamijeniti grčkim jogurtom) i dobro promiješajte.
- Prebacite kukuruz u vatrostalnu posudu i dodajte mu prženu slaninu. Promiješajte. Naribajte sir pa ga pospite po vrhu.
- Sve zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10-15 minuta. Sir se treba rastopiti i lagano zapeći.
- Zapečeni kukuruz ostavite na sobnoj temperaturi 10-ak minuta pa ga poslužite posutog sitno sjeckanim svježim peršinom.