Zapečeni kukuruz sa sirom i pancetom

2021

Sastojci

  • 200 g pancete
  • 1 konzerva kukuruza (oko 400 g)
  • 100 g majoneze
  • 100 g sira (gouda/mozzarella…)
  • sol, papar
  • 1 luk
  • svježi peršin
9 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Zapečeni kukuruz sa sirom i pancetom

Ovako zapečeni kukuruz može biti prilog, osobito mesu s roštilja, ali i samostalno jelo uz fini kruh i kakvu lisnatu salatu.

Kuhani ili pečeni kukuruz? Pa, zapečeni! I to po ovom receptu, dakako. Jelo je brzo gotovo, a traži svega par namirnica. Ovako zapečeni kukuruz može biti prilog, osobito mesu s roštilja, ali i samostalno jelo uz fini kruh i kakvu lisnatu salatu.

U receptu možeš koristiti svježi kukuruz (ipak mu je sezona) ili konzervirani, jelo će biti podjednako ukusno.

zapeceni-kukuruz-sa-slaninom-02

Priprema:

Nareži pancetu na veće komade pa je isprži u tavi. Dobro je ispeci kako bi otpustila što više masnoće. Odloži je sa strane.

Ako koristiš svježi kukuruz, očisti ga s klipa. Konzervirani ocijedi pa ga ubaci na masnoću od slanine, začini solju i paprom, dodaj sjeckani luk i kratko dinstaj. Makni s vatre pa dodaj majonezu (možeš je zamijeniti grčkim jogurtom) i dobro promiješaj.

Prebaci kukuruz u vatrostalnu posudu i dodaj mu prženu slaninu. Promiješaj. Naribaj sir pa ga pospi po vrhu. Sve zapeci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10-15 minuta. Sir se treba rastopiti i lagano zapeći.

Zapečeni kukuruz ostavi na sobnoj temperaturi 10-ak minuta pa ga posluži posutog sitno sjeckanim svježim peršinom.

Vezani članci