×
×
Zapečeni punjeni baguette s trajnom kobasicom
Recepti

Zapečeni punjeni baguette s trajnom kobasicom

Hrskavi baguette sa sočnim punjenjem – ukusno i jednostavno jelo od svega nekoliko sastojaka.

Neke stvari su toliko jednostavne i ukusne da bi ih čovjek mogao svaki dan iznova pripremati. Ovo je definitvno jedan od tih recepata jer osim što ukupno ima manje od deset sastojaka sa začinima i sama priprema je jako brzo gotova.

Par poteza nožem, malo ribanja i još manje miješanja i sve je spremno za pećnicu. Ovim jednostavnim receptom ćete dobiti i fini hrskavi kruh i super mekano i sočno punjenje. Reći ću vam samo da uživate i baciti se na pisanje recepta u nastavku.  

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kulen

Priprema:

  1. Kruh izdubite nožem kako bi dobili oblik koji nalikuje na “čamac". Kobasicu narežite na sitne kockice, naribajte sir, a mladi luk operite i sitno narežite.
  2. Jaja, vrhnje, mladi luk, sol i papar dodajte u zdjelu i dobro izmješajte kako bi se sjedinilo. Dodajte i sjeckanu kobasicu i još malo promiješajte.
  3. U udubine baguetta stavite sir, a preko njega prelijte pripremljenu smjesu od jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C, 35 do 40 minuta. Kada je gotovo, za svaki slučaj, provjerite jesu li se jaja skroz ispekla pa po potrebi dopecite još koju minutu. Za kraj narežite i servirajte uz pokoji listić svježeg začinskog bilja.