Skuhajte veću količinu ovog jela jer “višak” možete zamrznuti i imati ga spremnog za dane kad vam se zbilja ne kuha.
SASTOJCI
Priprema:
- Luk sitno nasjeckajte pa ga kratko popržite (u dubljoj, široj tavi) na malo maslinova ulja.
- Dodajte mu češnjak i pržite oko pola minuta pa ubacite mljeveno meso. Pirjajte meso do 10 minuta i pritom ga usitnjavajte kuhinjskom lopaticom.
- Kad je meso sasvim posmeđilo, dodajte curry, đumbir, kurkumu, mljevenu papriku i sol. Promiješajte. Istovremeno, ako koristite smrznuti grašak, prokuhajte ga 10-ak minuta.
- U posudu ubacite mrkvu i krumpir narezane na kockice, dodajte grašak i ulijte pelate. Kada se svi sastojci zagriju, dodajte dvije šalice vode i kuhajte na srednje jakoj vatri.
- Povremeno miješajte i podlijevajte vodom, dok krumpir nije skuhan (30-45 min). Poslužite toplo.