Mljeveno meso "na žlicu" s povrćem i curryjem

2017

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 300 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 narančasta mrkva
  • 1 žuta mrkva
  • 3 srednja krumpira
  • 1 šalica graška (smrznuti, ako nije u sezoni)
  • 1 i pol žličica curryja
  • 1/8 žličice đumbira u prahu
  • 1/8 žličice kurkume
  • 1/8 žličice slatke mljevene paprike
  • 2 žličice soli
  • 1 i pol konzerva sjeckanih pelata
  • maslinovo ulje
14 Siječanj 2017, Komentari: Komentari isključeni za Mljeveno meso “na žlicu” s povrćem i curryjem

Jede vam se nešto na žlicu, ali vam se ne odvaja puno vremena za kuhanje? Dajte šansu našem receptu i garantirano se nećete moći odvojiti od zdjelice ovog variva.

Skuhajte veću količinu ovog jela jer “višak” možete zamrznuti i imati ga spremnog za dane kad vam se zbilja ne kuha.

mljeveno-meso-na-zlicu-s-povrcem-curryjem-detalj

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte pa ga kratko popržite (u dubljoj, široj tavi) na malo maslinova ulja.

Dodajte mu češnjak i pržite oko pola minuta pa ubacite mljeveno meso. Pirjajte meso do 10 minuta i pritom ga usitnjavajte kuhinjskom lopaticom.

Kad je meso sasvim posmeđilo, dodajte curry, đumbir, kurkumu, mljevenu papriku i sol. Promiješajte. Istovremeno, ako koristite smrznuti grašak, prokuhajte ga 10-ak minuta.

U posudu ubacite mrkvu i krumpir narezane na kockice, dodajte grašak i ulijte pelate. Kada se svi sastojci zagriju, dodajte dvije šalice vode i kuhajte na srednje jakoj vatri.

Povremeno miješajte i podlijevajte vodom, dok krumpir nije skuhan (30-45 min). Poslužite toplo.

Vezani članci