×
×
Složenac od krumpira, šunke i poriluka
Video recepti

Složenac od krumpira, šunke i poriluka

Ovaj složenac sa šunkom može biti vaše rješenje za obiteljski ručak bez previše kompliciranja

Ovaj složenac nema puno sastojaka, ali zapečen u pećnici postaje zasitno jelo u kojem može uživati cijela obitelj.

Količine prilagodite potrebama, a nakon pripreme od vas se očekuje još samo malo strpljenja dok jelo ne bude spremno. Uz jelo vam je potrebna još samo neka vrsta zelena lisnate salate, ovisno što najviše volite.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
80 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

Priprema:

  1. Kriške šunke narežite na trakice. Bijeli i svijetlo zeleni dio poriluka narežite na kolutiće.
  2. U tavi zagrijte oko 30 g maslaca, rastopite ga i dodajte kolutiće poriluka. Pirjajte 5-7 minuta dok poriluk ne omekša, posolite ga i popaprite.
  3. U veću zdjelu ubacite jaja, vrhnje i senf. Dodajte sol i papar pa promiješajte tako da dobijete ujednačenu smjesu.
  4. Krumpire ogulite i narežite na tanke kriške (kolutove).
  5. Posudu za pečenje dobro premažite maslacem pa na dno složite polovicu krumpira. Na njega stavite poriluk i trakice šunke pa naribajte pola količine Cheddara.
  6. Pokrijte sve ostatkom krumpira i prelijte smjesom s jajima. Na vrh naribajte ostatak Cheddara.
  7. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 50 minuta na 200 °C. Potom provjerite je li krumpir omekšao. Ako je - skinite foliju i pecite još 10-ak minuta, odnosno, dok složenac ne bude zlatno-žute boje. Poslužite uz omiljenu salatu.