U lisnato tijesto zamotali su se buđola, pečenica, pesto i sir s idejom da razvesele vaše goste. Zabavni izgledom i bogati okusom, uveselit će svaki stol.
Naravno, u nadjev možete dodati sir koji volite, pesto može biti i od listova špinata, primjerice, a svakako ih nemojte zaboraviti dodatno posuti naribanim parmezanom. Najbolji su posluženi topli i odličan izbor za predjelo ili kao finger food za party.
SASTOJCI
ZA UKRAŠAVANJE:
Priprema:
- Razmotajte lisnato tijesto i premažite ga pestom od bosiljka.
- Po premazanom tijestu, jednu do druge, rasporedite kriške buđole i pečenice, tako da svaka salama zauzme otprilike pola površine tijesta. Preko salama, uz veći međusobni razmak, dodajte kriške sira.
- Tijesto sa salamama poklopite drugim razmotanim tijestom. Nježno sve pritisnite. Potom rezačem za pizzu ili oštrim nožem, po širini narežite tijesto na trakice. Trakice neka budu široke oko 3 cm, bit će ih 15-ak. Ako vam se tijesto zagrijalo i omekšalo tijekom pripreme, vratite ga u hladnjak na 10-ak minuta.
- Svaku trakicu valovito presavijte kako biste dobili oblik bora. Kroz sredinu donjeg, šireg dijela probodite štapić za ražnjić sve do vrha. Boriće posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Razmutite jaje pa kistom premažite boriće. Pecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta, odnosno, dok tijesto ne poprimi zlatno-žutu boju.
- Pečene boriće posložite na dasku ili tanjur pa pospite naribanim parmezanom i klicama, a na vrh štapića nabodite maslinu. Dodatno ukrasite cherry rajčicama.