U ovom receptu nema puno čekanja ni potrebe za pećnicom. Tijesto se ne diže, a pizzu pečemo u tavi. Genijalno, zar ne? Nadjev prilagodite svom ukusu, ali jedno je sigurno – nema pizze bez šunke.
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
Priprema:
- Pomiješajte suhe i mokre sastojke za tijesto i zamijesite ga te oblikujte u kuglu. Tijestu s praškom za pecivo ne treba vrijeme za dizanje, s njim radite odmah. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na promjer tave.
- Zagrijte malo maslinova ulja u tavi pa prebacite tijesto i pecite ga 3-4 minute s jedne strane na jačoj vatri. Potom tijesto okrenite na drugu stranu i smanjite vatru.
- Gornju (pečenu) stranu premažite pasiranom rajčicom, dodajte naribanu mozzarellu i kriške šunke. Poklopite tavu i pecite oko pet minuta ili dok se sir ne otopi prema vašoj želji.
- Kad je pizza gotova, dodajte mini rajčice narezane na četvrtine te pospite listićima parmezana, svježom rikulom i origanom.