Priprema kruha je nešto što traži vrijeme i dosta strpljivosti te umijeća, osobito ako radite svoj starter i bacili ste “nepce” na kiselo tijesto. Kao i inače, služim se određenim prečacima kako bih što brže došao do nečega ukusnog. Ni ovaj put nije iznimka.
Kruh koji se ne treba dizati? Kruh za koji treba samo pomiješati sve sastojke i staviti ga u pećnicu? Kruh u kojem se može odmah uživati? Ako tražite potvrdan odgovor na navedena pitanja, onda je ovo recept za vas.
SASTOJCI
DODATNO:
Priprema:
- Uključite pećnicu da se zagrije na 200 °C. Kako sam spomenuo na početku, ovo je kruh koji se priprema bez dizanja tijesta.
- Narežite slaninu na kockice i kratko je prepržite na tavi. Naribajte tvrdu mozzarellu ili možete kupiti već naribanu. U posudi pomiješajte mozzarellu i krem sir, jaja, brašno, prašak za pecivo, preprženu slaninu i začinsko bilje. Dobit ćete pomalo ljepljivo tijesto i upravo takvo treba biti.
- Ruke malo namočite hladnom vodom pa podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova. Oblikujte ih u kugle i uvaljajte u naribani parmezan pa posložite u okrugli namašćeni pekač.
- Pecite 20 do 25 minuta, odnosno dok kruh ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Pečeni kruh premažite rastopljenim maslacem u koji ste dodali sjeckani češnjak i peršin. Poslužite toplo.