×
×
Caldo de Res – bistra meksička juha s povrćem
Recepti

Caldo de Res – bistra meksička juha s povrćem

Bogata juha od junetine i povrća koja grije dušu i tijelo stvorena je za hladne zimske dane pred nama.

Bogata meksička kulinarska povijest nastala je pod utjecajem spoja autohtonih, španjolskih i drugih europskih okusa. Kako je uzgoj stoke postao raširen u Meksiku tijekom kolonijalnog doba, govedina je postala sastavni dio nacionalne kuhinje pa je tako rođena i ova bogata mesna, bistra juha podnazivom Caldo de Res.

U direktnom prijevodu, Caldo de Res bi značilo goveđi temeljac. Ova juha kuha od šupljih goveđih, odnosno junećih kostiju i mesa (to može biti vrat, lopatica, rebra, ali i sami komadi koljenice) i većih komada povrća od kojih su uobičajeni kukuruz, luk, kupus, krumpiri, tikvica i mrkva. Slobodno u nju možete dodati i ostalo povrće po želji poput zelenih mahuna, kao i žličicu koncentrata rajčice. U  Meksiku će ovu juhu svakako dodati svježeg lišća korijandera i kapnuti u nju malo soka od limete, kako bi dodali finu aromu citrusa te ju zaljutiti s par kapi tabasca. Probajte i vi tako, možda vam se svidi!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
2 sata
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneća koljenica

Priprema: