×
×
Pikantni grill sendvič s kulenom i slaninom
Recepti

Pikantni grill sendvič s kulenom i slaninom

Osnova za ovaj grill sendvič je pikantni kulen i prepržene kockice slanine, a ispeći ga možete na roštilju ili na grill tavi.

Sezona roštiljanja već je neko vrijeme otvorena. Roštilj je čitavi koncept koji zauzima posebno mjesto: oko njega se okupljamo, družimo i, između ostalog, stalno smišljamo nove delicije kojima ćemo zadovoljiti svoja i zadiviti nepca naših gostiju.

Mnogi će se složiti kako nema ništa ukusnije od hrane pripremljene na roštiljskoj vatri. Ako ste u potrazi za inspiracijom i ljubitelj ste svega pripremljenog na grillu, ovo je recept za vas. K tomu, ako vam se jede ovakav sendvič, a nemate ga priliku napraviti na roštilju, poslužite se grill tavom.

Sendvič je hrana koja nas asocira na nešto brzo, jednostavno i usputno. No, uložite li malo truda, sendvič može postati bogato jelo i veoma ukusan ručak. Najbolje od svega je što su sendviči zaista brzi za pripremu: u kratkom vremenskom roku možete pripremiti deliciju. Sendvič nudi mogućnost bezbroj kombinacija namirnica.

Pri pripremi se uvijek vodim idejom da treba biti sočan i “konkretan”. Koristite li bilo koju vrstu mesa u sendviču, preporučam da ne štedite. Osim toga, sočnosti će doprinijeti i umak, a tu zaista možete pustiti mašti na volju.

Osobno najviše volim umake na bazi senfa ili kiselog vrhnja. Preporučam da senf spojite s koprom, a kiselo vrhnje s češnjakom. Osnova za ovaj grill sendvič je pikantni kulen i prepržene kockice slanine. Koristila sam kruh za tost, no poslužit će vam bilo koji oblik kruha. Važno ga je prepeći na roštilju ili grill tavi.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kulen

Priprema:

  1. Na početku je važno tostirati kruh kako ne bi omekšao nakon što dodamo ostale sastojke u sendvič. Kruh prije tostiranja premažete mješavinom ulja i protisnutog češnjaka, čime ćete ga aromatizirati. Češnjak protisnite i stavite u malo ulja. Pustite par minuta da odstoji. Ovom mješavinom premažite kruh.
  2. Stavite ga na zagrijanu rešetku roštilja ili grill tavu te prepecite s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Pripazite da ne zagori.
  3. Luk operite i nasjeckajte zeleni dio. Želite li dodati malo svježine, koristite svježe krastavce, zelenu salatu, ili avokado.
  4. Složite sendvič tako da posložite tanko narezani kulen, zatim sir i na kraju posipajte kockicama špeka i nasjeckanim listovima mladog luka. Dobro pritisnite rukama i vratite na rešetku na kratko kako bi se sir otopio. Koristite sir koji je topiv.
  5. Uklonite ga s vatre, prerežite po pola jer ga je spretnije jesti i ljepše izgleda pa ga poslužite.