U tijesto za grisine prije pečenja dodala sam usitnjenu kobasicu koja je ovim štapićima dala dozu pikantnosti. Od ovakvog tijesta sa kobasicama možete pripremiti i minijaturne okrugle kruščiće koji će zasigurno biti hit uz razne namaze i umake.
Uz pikantne grisine poslužite laganiji namaz neutralnijeg okusa. Isprobajte vrlo jednostavan namaz od svježeg sira i kiselog vrhnja. Odlična kombinacija!
SASTOJCI
Priprema:
- Kobasicu ogulite od ovitka pa je narežite na što sitnije kockice.
- Brašno pomiješajte sa solju. Kvasac otopite u mlakoj vodi zajedno sa žličicom šećera, u sredini brašna napravite udubinu pa ulijte razmućeni kvasac, maslinovo ulje te dodajte usitnjenu kobasicu.
- Umijesite mekano tijesto i pustite da se diže oko 30 minuta. Kada tijesto udvostruči volumen, premijesite ga, podijelite na dva dijela i svaki dio razvucite u pravokutnik ½ cm debljine. Režite tanke trake, a po želji ih uvijte da izgledaju kao grisini. Možete ih i ostaviti u obliku štapića.
- Složite grisine na pleh obložen papirom za pečenje. Trebali bi dobiti tri puna pleha grisina, odnosno oko 40 komada.
- Pećnicu zagrijte na 190 °C pa kad se ugrije pecite grisine oko 15 minuta.
- Sve sastojke za namaz usitnite u kremu štapnim mikserom ili u multipraktiku. Poslužite uz grisine.