×
×
Grisini s kobasicama i namazom od sira
Recepti

Grisini s kobasicama i namazom od sira

Grisini su idealne grickalice za novogodišnju zabavu. Umjesto kruha, krekera i sličnih kupovnih grickalica, pripremite sami domaće grisine.

U tijesto za grisine prije pečenja dodala sam usitnjenu kobasicu koja je ovim štapićima dala dozu pikantnosti. Od ovakvog tijesta sa kobasicama možete pripremiti i minijaturne okrugle kruščiće koji će zasigurno biti hit uz razne namaze i umake.

Uz pikantne grisine poslužite laganiji namaz neutralnijeg okusa. Isprobajte vrlo jednostavan namaz od svježeg sira i kiselog vrhnja. Odlična kombinacija!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. Kobasicu ogulite od ovitka pa je narežite na što sitnije kockice.
  2. Brašno pomiješajte sa solju. Kvasac otopite u mlakoj vodi zajedno sa žličicom šećera, u sredini brašna napravite udubinu pa ulijte razmućeni kvasac, maslinovo ulje te dodajte usitnjenu kobasicu.
  3. Umijesite mekano tijesto i pustite da se diže oko 30 minuta. Kada tijesto udvostruči volumen, premijesite ga, podijelite na dva dijela i svaki dio razvucite u pravokutnik ½ cm debljine. Režite tanke trake, a po želji ih uvijte da izgledaju kao grisini. Možete ih i ostaviti u obliku štapića.
  4. Složite grisine na pleh obložen papirom za pečenje. Trebali bi dobiti tri puna pleha grisina, odnosno oko 40 komada.
  5. Pećnicu zagrijte na 190 °C pa kad se ugrije pecite grisine oko 15 minuta.
  6. Sve sastojke za namaz usitnite u kremu štapnim mikserom ili u multipraktiku. Poslužite uz grisine.