×
×
Gusta juha od ječma i poriluka s junetinom
Recepti

Gusta juha od ječma i poriluka s junetinom

Ječam se odlično slaže sa svim namirnicama, a u kombinacija s porilukom i junetinom postaje jelo koje će svi ukućani vrlo brzo zavoljeti.

Ječam je namirnica iz snova i jako se voli družiti. S čime god ga kombinirate, on ne samo da će se snaći, nego će biti zvijezda svakog jela.

Voli se sa gotovo svim povrćem, svježim i ukiseljenim, ali i s mnogim vrstama mesa. Stoga priuštite svom ječmu još koje druženje osim onog s grahom u ričetu. 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1h i 30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneća lopatica

Priprema:

  1. Na ugrijanom maslinovu ulju pržite sitno nasjeckani luk dok ne promijeni boju i ne povene. Zatim, dodajte junetinu narezanu na manje kocke i pržite dok meso ne promijeni boju i počne otpuštati tekućinu, a zatim smanjite vatru i lagano pirjajte dok sva tekućina iz mesa ne ispari.
  2. Očistite korjenasto povrće i narežite ga na manje kockice. Poriluk operite, odstranite mu vrh i režite ga na tanke ploške, a listove razdvojite, operite i izrežite na tanje rezance.
  3. Nakon što je sva tekućina isparila dodajte korjenasto povrće. Meso bi se ponovo trebalo početi pržiti. Pržite tako miješajući tri do četiri minute, a zatim dodajte protisnuti češnjak, zatim narezani poriluk i pržite miješajući nekoliko minuta. Na kraju dodajte ječam kojeg kratko popržite, obilato posolite i dodajte papra po ukusu.
  4. Sve zalijte goveđim temeljcem, poklopite, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta dok meso ne bude mekano, a ječam skuhan. Po potrebi dodajte vruće vode ako primjetite da je ječam popio dosta tekućine.