×
×
Gusta juha od leće s korjenastim povrćem i mljevenom junetinom
Na žlicu

Gusta juha od leće s korjenastim povrćem i mljevenom junetinom

Na pola puta između guste juhe i variva, ovaj recept je idealan za hladnije dane. I one kad vam se ne kuha previše.

Recept za ovu juhu je kipući dokaz kako mljeveno meso može ići u gotovo svaki recept!

Na pola puta između guste juhe i variva, ovaj recept je idealan za hladnije dane. I one kad vam se ne kuha previše. Sve se kuha u jednom loncu i, ako pripremite veći količinu, iz tog lonca možete grabiti i više od jednog dana.

Začinjena mješavinom marokanskih začina, okus ove juhe ima poseban štih.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    PO ŽELJI: 

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke za mješavinu začina. Zatim, očistite povrće. Luk sitno nasjeckajte, češnjak protisnite, a poriluk narežite na kolutove. Mrkvu i peršin korijen narežite na sitne kockice, a Celer listaš na ploškice. 
  2. Na masnoći zažutite sitno sjeckani luk i češnjak pa pojačajte vatru i dodajte meso. Dodajte i dvije žlice mješavine začina, popržite kako bi začini pustili miris, istovremeno rastavljajući meso kako vam ne bi ostale grudice. 
  3. Dodajte sve narezano povrće  popržite i njega, smanjite vatru pa pržite miješajući dok sva tekućina od mesa i povrća ne ispari. 
  4. Zatim dodajte usitnjene pelate, leću i još žlicu mješavine začina pa sve zalijte temeljcem. Promiješajte, smanjite vatru, poklopite i ostavite da lagano kuha dok se leća ne skuha, idućih 25-30 minuta. Provjeravajte jer dužina kuhanja leće ovisi o vrsti i starosti leće pa neka vam navedeno vrijeme bude samo okvir. 
  5. Servirajte uz zelenu salatu i kruh, po želji dodajte žlicu jogurta i lista korijandera ili peršina.