Recept za ovu juhu je kipući dokaz kako mljeveno meso može ići u gotovo svaki recept!
Na pola puta između guste juhe i variva, ovaj recept je idealan za hladnije dane. I one kad vam se ne kuha previše. Sve se kuha u jednom loncu i, ako pripremite veći količinu, iz tog lonca možete grabiti i više od jednog dana.
Začinjena mješavinom marokanskih začina, okus ove juhe ima poseban štih.
SASTOJCI
PO ŽELJI:
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za mješavinu začina. Zatim, očistite povrće. Luk sitno nasjeckajte, češnjak protisnite, a poriluk narežite na kolutove. Mrkvu i peršin korijen narežite na sitne kockice, a Celer listaš na ploškice.
- Na masnoći zažutite sitno sjeckani luk i češnjak pa pojačajte vatru i dodajte meso. Dodajte i dvije žlice mješavine začina, popržite kako bi začini pustili miris, istovremeno rastavljajući meso kako vam ne bi ostale grudice.
- Dodajte sve narezano povrće popržite i njega, smanjite vatru pa pržite miješajući dok sva tekućina od mesa i povrća ne ispari.
- Zatim dodajte usitnjene pelate, leću i još žlicu mješavine začina pa sve zalijte temeljcem. Promiješajte, smanjite vatru, poklopite i ostavite da lagano kuha dok se leća ne skuha, idućih 25-30 minuta. Provjeravajte jer dužina kuhanja leće ovisi o vrsti i starosti leće pa neka vam navedeno vrijeme bude samo okvir.
- Servirajte uz zelenu salatu i kruh, po želji dodajte žlicu jogurta i lista korijandera ili peršina.