×
×
Kranjska kobasica s njokima u kremastom umaku od bundeve
Recepti

Kranjska kobasica s njokima u kremastom umaku od bundeve

Kombinacija kranjske kobasice i umaka od bundeve savršen je izbor ako želite probati nešto drukčije s već poznatim namirnicama.

S obzirom na to da sezona bundeva još uvijek traje, odlučila sam pripremiti bundevu na malo drukčiji način. Od butternut tikve napravila sam umak, koji se odlično slaže s njokima, a kranjska kobasica ovom jelu dala je prepoznatljivi okus.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. Za izradu pirea od bundeve pećnicu zagrijete na 180-200°C. Tikvu prerežite na pola i položite na papirom obložen pleh. Pecite 30-ak minuta sve dok tikva ne omekša. Ostavite da se kratko ohladi pa sredinu izvadite žlicom i štapnim mikserom ili u multipraktiku pretvorite u pire.
  2. Na maslinovom ulju pecite kobasice koje ste narezali na ploške debljine 5-7 mm dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju. Kad su već skoro gotove dodajte protisnuti češnjak i miješajte kratko dok češnjak ne otpusti miris. 
  3. Zatim, dodajte sirove njoke i sve kratko promiješajte pa zalijte temeljcem i vrhnjem za šlag, pričekajte da zakuha, pa na tihoj vatri kuhajte otprilike 5 minuta. Umiješajte pire od bundeve i kuhajte idućih 3-5 minuta. Po želji začinite soli i paprom. Pred serviranje dodajte listiće svježeg timijana.