Ovo je recept za koji mogu reći – može salata za ručak! Jer ako nešto može “spasiti” zdjelu lisnate salate s povrćem, to je fini, sočni lungić.
Inspiraciju za ovaj recept sam pronašao u vijetnamskom jelu Pork Goi Buoi koji se u originalu priprema s pomelom. Umjesto pomela, koristio sam pristupačniji grejp koji je, po mom mišljenju, ukusnija i finija zamjena.
Salata je vrlo jednostavna i brzo gotova te se okusom može prilagoditi vašem ukusu.
SASTOJCI
Priprema:
- Lungić očistite od žilica pa ga dobro natrljajte suhim začinima. Pecite ga na zagrijanoj tavi na malo ulja. Važno je da se meso dobro zapeče sa svih strana kako bi unutra ostalo blago roza boje. Po želji, lungić možete završiti u pećnici na 10-ak minuta na 200 stupnjeva.
- Kad je pečen, lungić obavezno stavite 20-ak minuta da "odmori".
- Grejp ogulite pa ga pomoću noža narežite tako da uklonite svu gorku opnu i dobijete samo sočno meso voća. Paprike operite i očistite pa narežite na tanje trakice. Isto napravite i s mrkvom.
- Grejp i narezano povrće pomiješajte u zdjeli s matovilcem pa začinite solju, paprom, maslinovim uljem i balzamičnim octom.
- Lungić narežite na tanke šnite pa posložite po salati i poslužite.