×
×
Lisnati zvrk s mljevenom junetinom i plavim sirom
Recepti

Lisnati zvrk s mljevenom junetinom i plavim sirom

Jednostavno i brzo jelo s mljevenom junetinom i plavim sirom, koje možete obogatiti sastojcima po želji.

Preokrenite lijeno popodne ovim jednostavnim i brzim receptom za lisnati zvrk. Veoma zahvalno jelo u koje dodatkom sastojaka po želji, lako dodate vlastiti twist. 

Mi smo se odlučili na provjerenu kombinaciju mljevenog mesa i timijana, no iznenadit će vas kako se ovi sastojci ljube s medom i orasima. 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na vrućoj tavici popržite mljevenu junetinu pa je začinite solju i paprom, a po želji dodajte još neko drugo začinsko bilje ili topli začin, poput kumina.
  2. Preko lisnatog tijesta žlicom pokapajte med u tankim linijama. Poprženo meso, komadiće oraha i sira izlomljenog na manje komade, ravnomjerno rasporedite po tijestu. Dodajte listiće svježeg timijana, očišćenog s grančica. Nadjev po ukusu dodatno začinite solju i paprom.
  3. Pazite da ne stavite previše nadjeva, kako biste tijesto mogli zamotati u rolu, što ćete učiniti motajući dužu stranu tijesta. Tako dobivenu rolu uzdužno prerežite na pola. Učinite to s obje role, a svaku od dobivenih polovica, okrećući im krajeve postupno u suprotnom smjeru, uvijte u spiralu. Sada biste trebali imati četiri spirale koje ćete na limu prekrivenom papirom za pečenje, motati u krug, spajajući ih jednu na drugu, kako biste dobili zvrk.
  4. Prije pečenja, zvrk premažite mlijekom što će učiniti da pri pečenju ostane sočniji i dobije lijepu zlatnu boju. Komadiće sira, mesa i oraha koji su vam ispali pri motanju, pospite po tijestu. Nakon što je zvrk pečen, možete ga dodatno nakapati medom.