Mali lisnati tartovi jako su jednostavni za pripremu, a što je još važnije neodoljivo su ukusni. Trebat će vam svega pola sata i nekoliko sastojaka za njihovu pripremu. Bez obzira na to, oduševit će vas bogatom aromom i hrskavom teksturom.
Mini lisnati tartovi bit će odličan dodatak svakom druženju, rođendanu ili slavlju, a ako vam slučajno koji ostane sutradan može biti ukusan gablec.
SASTOJCI
Za tartove:
Za premazivanje:
Priprema:
- Svaki list lisnatog tijesta narežite na šest jednakih komada kako bi dobili 12 malih pravokutnih tartova. Svaki komad tijesta uz rub plitko zarežite nožem kako bi označili obrub tarta, a sredinu nabodite vilicom.
- U zdjelici pomiješajte kozji sir, kockice šunke i naribani češnjak pa ovu smjesu rasporedite na sredinu svakog tarta. Sve pospite nasjeckanim orasima, poškropite maslinovim uljem i začinite majčinom dušicom, soli i paprom.
- Nadjevene tartove složite na veliki lim za pečenje. Rubove premažite umućenim žumanjkom i mlijekom pa ih ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite ih 15 minuta ili dok se rubovi ne zapeku. Pečene izvadite na rešetku kako bi se malo ohladili, a zatim ih poslužite.