×
×
Mini lisnati tartovi s kozjim sirom i šunkom
Recepti

Mini lisnati tartovi s kozjim sirom i šunkom

Jednostavna priprema i neodoljiva kombinacija kuhane šunke i kozjeg sira savršen je spoj za ukusno jelo.

Mali lisnati tartovi jako su jednostavni za pripremu, a što je još važnije neodoljivo su ukusni. Trebat će vam svega pola sata  i nekoliko sastojaka za njihovu pripremu. Bez obzira na to, oduševit će vas bogatom aromom i hrskavom teksturom.

Mini lisnati tartovi bit će odličan dodatak svakom druženju, rođendanu ili slavlju, a ako vam slučajno koji ostane sutradan može biti ukusan gablec.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

    Za tartove:

    Za premazivanje:

Priprema:

  1. Svaki list lisnatog tijesta narežite na šest jednakih komada kako bi dobili 12 malih pravokutnih tartova. Svaki komad tijesta uz rub plitko zarežite nožem kako bi označili obrub tarta, a sredinu nabodite vilicom.
  2. U zdjelici pomiješajte kozji sir, kockice šunke i naribani češnjak pa ovu smjesu rasporedite na sredinu svakog tarta. Sve pospite nasjeckanim orasima, poškropite maslinovim uljem i začinite majčinom dušicom, soli i paprom.
  3. Nadjevene tartove složite na veliki lim za pečenje. Rubove premažite umućenim žumanjkom i mlijekom pa ih ubacite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite ih 15 minuta ili dok se rubovi ne zapeku. Pečene izvadite na rešetku kako bi se malo ohladili, a zatim ih poslužite.
Mesnica