Ovakvi pileći hamburgeri osvojit će ne samo djecu, već i odrasle, na bilo kakvim okupljanjima ili proslavama.
Budući da su topliji dani pred nama, odlučila sam pripremiti lagane pileće burgere sa začinskim biljem koje čini čuda u mesnim receptima i daje mu novu dimenziju. Slične mediteranske pileće burgere je jednom pripremila majka moje prijateljice Talijanke i ovom prilikom joj se zahvaljujem na receptu.
Svakako iskušajte recept jer su ovi mini hamburgeri izuzetno lagani, jednostavni za pripremu i u konačnici oduševljavaju sve koji ih probaju.
SASTOJCI
Priprema:
- Sve sastojke za burgere pomiješajte te oblikujte 20 malih burgera. Zagrijte maslinovo ulje u odgovarajućoj posudi te pecite burgere na srednje jakoj vatri oko 5 minuta s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
- Peciva možete kupiti gotova ili ispeći sami po receptu za domaća peciva za hamburgere.
- Peciva prerežite, dodajte po želji kečap, naribanu mrkvu, rikolu, tople burgere te topivi sir, preklopite i odmah poslužite.