Aromatična i brza za pripremu, kobasica s njokima i cherry rajčicom pravi je ljetni favorit.
Okus će joj djelomično odrediti i vrsta kobasica koje koristite, pa ovisno o odabiru možete svaki put imati drugačije jelo. Blago, odlučite li se za lagane pileće kobasice ili ljuto i aromatično ako su vaš izbor kobasice s više karaktera.
SASTOJCI
Priprema:
- Njoke skuhajte u slanoj vodi, ocijedite pa nakapajte s malo maslinova ulja. Dok se njoki kuhaju, na tavi ugrijte par kapi maslinova ulja pa na njemu kratko pržite kobasice narezane na veličinu zalogaja.
- Kad se kobasice lagano zapeku, pomaknite ih na rubove tave, a u sredinu poslažite cherry rajčice prerezane na pola, kožom prema dolje. Ostavite kratko vrijeme da se i rajčice zapeku, pa sve nježno promiješajte, dodajte njoke i bosiljak narezan na tanke rezance, pa sve još jednom oprezno promiješajte da vam se rajčice ne raspadnu.
- Po potrebi dosolite i po želji pospite krupno mljevenim paprom. Servirajte uz svježu zelenu salatu.