×
×
Ljetni hit: Tava s njokima i kobasicom
Recepti

Ljetni hit: Tava s njokima i kobasicom

Vruće je i ne da vam se kuhati, ali biste ipak rado pojeli nešto svježe pripremljeno, bogato okusima i bojama? Tava s njokima i kobasicom recept je za vas.

Aromatična i brza za pripremu, kobasica s njokima i cherry rajčicom pravi je ljetni favorit.

Okus će joj djelomično odrediti i vrsta kobasica koje koristite, pa ovisno o odabiru možete svaki put imati drugačije jelo. Blago, odlučite li se za lagane pileće kobasice ili ljuto i aromatično ako su vaš izbor kobasice s više karaktera.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. Njoke skuhajte u slanoj vodi, ocijedite pa nakapajte s malo maslinova ulja. Dok se njoki kuhaju, na tavi ugrijte par kapi maslinova ulja pa na njemu kratko pržite kobasice narezane na veličinu zalogaja.
  2. Kad se kobasice lagano zapeku, pomaknite ih na rubove tave, a u sredinu poslažite cherry rajčice prerezane na pola, kožom prema dolje. Ostavite kratko vrijeme da se i rajčice zapeku, pa sve nježno promiješajte, dodajte njoke i bosiljak narezan na tanke rezance, pa sve još jednom oprezno promiješajte da vam se rajčice ne raspadnu.
  3. Po potrebi dosolite i po želji pospite krupno mljevenim paprom. Servirajte uz svježu zelenu salatu.