×
×
Orijentalni rezanci s flank steakom i povrćem
Recepti

Orijentalni rezanci s flank steakom i povrćem

Ovo jednostavno i sočno jelo puno umami okusa moglo bi lako postati vaš omiljeni ručak.

Nema veće sreće nego kad okusima povremeno “zalutam” u Aziju. Pašu mi ti umami okusi – od soja umaka do đumbira i čili papričica. Da me se pita, ovakva jela bi se trebala češće naći na stolu.

Ovaj recept spaja ramen rezance s uvijek dostupnim povrćem, kao što su šampinjoni i brokula. Kruna jela je svakako flank steak narezan na trakice, a izbor odreska prepuštam vama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Flank Steak

    ZA MARINADU:

    OSTALO:

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Marinirajte meso barem sat vremena kako bi se okusi što bolje proželi. Sačuvajte marinadu.
  2. Odrezak pecite na zagrijanoj tavi oko 8 minuta sa svake strane, odnosno do željene razine pečenosti.
  3. Skuhajte rezance za ramen prema uputama na pakiranju. U većini slučajeva ih je dovoljno preliti vrelom vodom i ostaviti 10-ak minuta.
  4. Pečeno meso izvadite iz tave i ostavite da odmara 10-ak minuta. Na istu tavu staviti 2 žlice maslaca i šampinjone narezane na ploške. Dinstajte ih dok ne puste vodu.
  5. Ulijte ostatak marinade za meso u tavu pa dodajte cvjetiće brokule. Dinstajte desetak minuta, odnosno dok brokula ne postane jarko zelene boje. Umiješajte žlicu škrobnog brašna da se umak zgusne pa maknite s vatre.
  6. U tavu dodajte rezance i dobro promiješajte. Odrezak narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće. Po rezancima i brokuli posložite narezani odrezak pa pospite mladim lukom.