Nema veće sreće nego kad okusima povremeno “zalutam” u Aziju. Pašu mi ti umami okusi – od soja umaka do đumbira i čili papričica. Da me se pita, ovakva jela bi se trebala češće naći na stolu.
Ovaj recept spaja ramen rezance s uvijek dostupnim povrćem, kao što su šampinjoni i brokula. Kruna jela je svakako flank steak narezan na trakice, a izbor odreska prepuštam vama.
SASTOJCI
ZA MARINADU:
OSTALO:
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Marinirajte meso barem sat vremena kako bi se okusi što bolje proželi. Sačuvajte marinadu.
- Odrezak pecite na zagrijanoj tavi oko 8 minuta sa svake strane, odnosno do željene razine pečenosti.
- Skuhajte rezance za ramen prema uputama na pakiranju. U većini slučajeva ih je dovoljno preliti vrelom vodom i ostaviti 10-ak minuta.
- Pečeno meso izvadite iz tave i ostavite da odmara 10-ak minuta. Na istu tavu staviti 2 žlice maslaca i šampinjone narezane na ploške. Dinstajte ih dok ne puste vodu.
- Ulijte ostatak marinade za meso u tavu pa dodajte cvjetiće brokule. Dinstajte desetak minuta, odnosno dok brokula ne postane jarko zelene boje. Umiješajte žlicu škrobnog brašna da se umak zgusne pa maknite s vatre.
- U tavu dodajte rezance i dobro promiješajte. Odrezak narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće. Po rezancima i brokuli posložite narezani odrezak pa pospite mladim lukom.