Orijentalni rezanci s flank steakom i povrćem

2021

Sastojci

  • 1 flank steak (oko 500 g)
  • ZA MARINADU:
  • 100 ml soja umaka
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica mrvljenog čilija
  • OSTALO:
  • 1 glavica brokule
  • 200 g smeđih šampinjona
  • 1 paket rezanaca za ramen
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1-2 mlada luka
23 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Orijentalni rezanci s flank steakom i povrćem

Ovo jednostavno i sočno jelo puno umami okusa moglo bi lako postati vaš omiljeni ručak.

Nema veće sreće nego kad okusima povremeno “zalutam” u Aziju. Pašu mi ti umami okusi – od soja umaka do đumbira i čili papričica. Da me se pita, ovakva jela bi se trebala češće naći na stolu.

Ovaj recept spaja ramen rezance s uvijek dostupnim povrćem, kao što su šampinjoni i brokula. Kruna jela je svakako flank steak narezan na trakice, a izbor odreska prepuštam vama.

orijentalni-rezanci-s-flank-steakom-02

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Marinirajte meso barem sat vremena kako bi se okusi što bolje proželi. Sačuvajte marinadu.

Odrezak pecite na zagrijanoj tavi oko 8 minuta sa svake strane, odnosno do željene razine pečenosti.

Skuhajte rezance za ramen prema uputama na pakiranju. U većini slučajeva ih je dovoljno preliti vrelom vodom i ostaviti 10-ak minuta.

Pečeno meso izvadite iz tave i ostavite da odmara 10-ak minuta. Na istu tavu staviti 2 žlice maslaca i šampinjone narezane na ploške. Dinstajte ih dok ne puste vodu.

Ulijte ostatak marinade za meso u tavu pa dodajte cvjetiće brokule. Dinstajte desetak minuta, odnosno dok brokula ne postane jarko zelene boje. Umiješajte žlicu škrobnog brašna da se umak zgusne pa maknite s vatre.

U tavu dodajte rezance i dobro promiješajte. Odrezak narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće. Po rezancima i brokuli posložite narezani odrezak pa pospite mladim lukom.

Vezani članci