×
×
Panini s dimljenom purećom šunkom
Recepti

Panini s dimljenom purećom šunkom

Voliš tople sendviče? Onda ćete oduševiti ovaj panini sendvič koji je napravljen od cijelog peciva s dimljenom šunkom.

Svi volimo tople sendviče u kojem god obliku oni došli. Meni su oni gastronomski obilježili osnovnu i srednju školu, a na fakultetu, prije nego sam počeo sam kuhati, naučio sam da se topli sendvič zove i panini kada se za njegovu pripremu koristi cijelo pecivo ili kruh koji nije rezan na šnite.

Panini je  dobar onoliko koliko su kvalitetne namirnice koje se koriste za njegovu pripremu. Kako izgleda verzija panina u kojoj ja besramno uživam? Pogledajte u nastavku.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
10 minuta
uteg
BROJ OSOBA
5
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Pureća dimljena

Priprema:

  1. Maslac klipiće po dužini prerežite na pola. Donju polovicu klipića premažite s malo senfa, a gornju s malo majoneze. Možete slobodno koristi i neki drugi umak kao što je špeksi ili prženi luk u balzamičnom octu.
  2. Kisele krastavce naribajte na sitni ribež i njima posipajte senf na donjoj polovici peciva. Preko krastavaca stavite par šnita sira, a zatim par zgužvanih šnita dimljene pureće šunke. Ovako će sendvič dobiti malo na visini nakon što ga ispečete u grill pekaču.
  3. Na kraju stavite oprani svježi matovilac preko pureće šunke, a sendvič poklopite gornjim djelom peciva.
  4. Panine možete peći na tavi na malo maslaca. Mogu se peći i u pećnici, ali meni su najbolji na grill pekaču koji ih pritisne i istovremeno peče s gornje i donje strane. Vrh peciva premažite s malo maslaca i stavite ga na grill. Dobro pritisnite panine i pustite ih da se peku 3-4 minute, taman koliko potrebno da se sir otopi. Panine poslužite tople. Dobar tek!
Mesnica