×
×
Ispecite paprike punjene mljevenim mesom
Iz pećnice

Ispecite paprike punjene mljevenim mesom

Svima omiljeno ljetno jelo, punjene paprike, ispecite u pećnici, a nadjev od mljevenog mesa obogatite heljdom.

Obožavam punjene paprike i uvijek me asociraju na ljeto. Budući da nam je sezona sunčanih dana pred vratima, sjetila sam se kako bih mogla pripremiti paprike, ali u malo drugačijem obliku.

Odlučila sam ispeći mesnate crvene paprike i napuniti ih smjesom mljevenog mesa i heljda. Povrće pečenjem dobije sasvim novu dimenziju, a to se pogotovo odnosi na ljetno povrće poput paprika, rajčica, tikvica, patlidžana.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Crvene paprike pažljivo očistite od sjemenki i izdubite pritom pazeći da ih ne oštetite, moraju ostati cijele. Dno paprike također odrežite tako da mogu stajati uspravno dok se peku, ali isto pažljivo tako da ne budu šuplje i da ih možete puniti nadjevom.
  2. Luk i češnjak narežite na komadiće. Zagrijte par žlica maslinovog ulja u posudi pa dodajte luk, malo soli, majčinu dušicu i mljevenu papriku. Pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša pa dodajte češnjak. Kada češnjak pusti miris, dodajte mljeveno meso pa pirjajte dok ne promijeni boju. Dodajte vino i umak od rajčice te kuhajte na srednje jakoj vatri 40-ak minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
  3. Dok se umak od mesa kuha, heljdu također kuhajte 20 minuta. Ocijedite i stavite na stranu.
  4. Kada je umak od mesa gotov i kada je gotovo sva tekućina isparila iz mesa, maknite ga s vatre i ohladite. Primiješajte kuhanu heljdu, parmezan, narezani peršin i dodajte soli po potrebi.
  5. Pećnicu ugrijte na 200 °C. Paprike napunite nadjevom od mesa, poklopite kapicom te pecite cca 20-30 minuta u zagrijanoj pećnici. Poslužite uz sezonsku salatu.