Ispecite paprike punjene mljevenim mesom

2015

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 4 veće crvene paprike
  • 1 luk
  • 1 manja mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl vina
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • ½ žličice dimljene crvene paprike
  • svježe mljeveni papar
  • 1 dl umaka od rajčice
  • maslinovo ulje
  • 4 žlice parmezana
  • 2 žlice peršina, narezanog na komadiće
  • 100 g kuhane heljde
29 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Ispecite paprike punjene mljevenim mesom

Svima omiljeno ljetno jelo, punjene paprike, ispecite u pećnici, a nadjev od mljevenog mesa obogatite heljdom.

Obožavam punjene paprike i uvijek me asociraju na ljeto. Budući da nam je sezona sunčanih dana pred vratima, sjetila sam se kako bih mogla pripremiti paprike, ali u malo drugačijem obliku.

Odlučila sam ispeći mesnate crvene paprike i napuniti ih smjesom mljevenog mesa i heljda. Povrće pečenjem dobije sasvim novu dimenziju, a to se pogotovo odnosi na ljetno povrće poput paprika, rajčica, tikvica, patlidžana.

Isprobajte punjene paprike na malo drugačiji način!

pecene-paprike-punjene-mljevenim-mesom-detalj

Priprema:

Crvene paprike pažljivo očistite od sjemenki i izdubite pritom pazeći da ih ne oštetite, moraju ostati cijele. Dno paprike također odrežite tako da mogu stajati uspravno dok se peku, ali isto pažljivo tako da ne budu šuplje i da ih možete puniti nadjevom.

Luk i češnjak narežite na komadiće. Zagrijte par žlica maslinovog ulja u posudi pa dodajte luk, malo soli, majčinu dušicu i mljevenu papriku. Pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša pa dodajte češnjak. Kada češnjak pusti miris, dodajte mljeveno meso pa pirjajte dok ne promijeni boju. Dodajte vino i umak od rajčice te kuhajte na srednje jakoj vatri 40-ak minuta. Po potrebi dodajte malo vode.

Dok se umak od mesa kuha, heljdu također kuhajte 20 minuta. Ocijedite i stavite na stranu.

Kada je umak od mesa gotov i kada je gotovo sva tekućina isparila iz mesa, maknite ga s vatre i ohladite. Primiješajte kuhanu heljdu, parmezan, narezani peršin i dodajte soli po potrebi.

Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.

Paprike napunite nadjevom od mesa, poklopite kapicom te pecite cca 20-30 minuta u zagrijanoj pećnici. Poslužite uz sezonsku salatu.

Vezani članci