×
×
Pastrmajlija sa svinjetinom, jajima i mladim lukom
Video recepti

Pastrmajlija sa svinjetinom, jajima i mladim lukom

Isprobajte ovu verziju „makedonske pizze“ pastrmajlije sa svinjskim kotletima i jajima na oko.

Pastrmajlija je izduženo tijesto nadjeveno mesom, a riječ je o tradicionalnom makedonskom jelu koje potječe iz okolice Štipa. U originalnoj verziji radi se s ovčjim ili janjećim usoljenim i sušenim mesom. Mi smo se poslužili nama uvijek dragom svježom svinjetinom.

Ova naša inačica bit će vam odlična zamjena kad se zasitite klasične pizze i poželite nešto drugačije.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak s kostima

    Za tijesto:

    Za nadjev:

    Za posipavanje:

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pripremite tijesto. Dodajte brašno, šećer i promiješajte. Ubacite sol pa ulijte maslinovo ulje i vodu. Povežite sastojke kuhačom pa dalje mijesite rukama nekoliko minuta. Pustite tijesto da odmori 10 minuta pa ga premijesite, oblikujte u kuglu, pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
  2. Zatim pripremite meso. Skinite ga s kosti pa narežite na kockice. Stavite u zdjelu pa začinite – dodajte slatku papriku, sušeni timijan, mrvljeni čili, sol, papar i maslinovo ulje. Dobro promiješajte te pospremite u hladnjak dok čekate da se tijesto digne.
  3. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu te ga razdijelite na dva dijela. Iz svakog dijela oblikujte duguljastu podlogu od tijesta, ali tako da rubovi budu izdignuti (nešto kao „čamac“).
  4. Tijesto premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Potom na njega dodajte meso. Jedno jaje razmutite i njime premažite rubove tijesta.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 12 minuta. Potom izvadite i na svaku pastrmajliju razbijte po dva jaja (kao jaje na oko). Vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.
  6. Kad je bjelanjak pečen, izvadite iz pećnice te pospite nasjeckanim peršinom i mladim lukom.