Ako bismo jednom riječju morali opisati ovo jelo, to bi bilo – slasno! Prethodno pripremljena sporo kuhana junetina iz PIK-a olakšat će vam put do ovog ukusnog zalogaja.
Bazu od pečenih krumpira prelijte maslacem, nadjenite sirom i mekanim mesom, a za poseban doživljaj sve prelijte Sriracha majonezom.
SASTOJCI
ZA SRIRACHA MAJONEZU:
Priprema:
- Krumpire operite pa svaki izbodite vilicom na desetak mjesta. Prelijte ih maslinovim uljem i posolite.
- Potom svaki krumpir zamotajte u aluminijsku foliju i pecite ih 1 sat u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso dodajte u pećnicu s krumpirima na 30 minuta.
- Dok se krumpiri i meso peku, nasjeckajte mladi luk i svježi vlasac. U zdjelici pomiješajte majonezu, Sriracha umak i sok limuna.
- Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga s pomoću dvije vilice.
- Krumpire odmotajte iz folije, svaki razrežite po dužini s gornje strane i nježno razmaknite svije polovice kako biste napravili mjesta za nadjev. Pazite da ih ne prerežete do kraja.
- Rastopite maslac na vatri i prelijte svaki krumpir s 1-2 žličice. Potom naribajte Cheddar na krumpir, dodajte natrganu junetinu te dvije žlice kiselog vrhnja.
- Sve pospite nasjeckanim mladim lukom i vlascem te prelijte Sriracha majonezom.