×
×
Pečeni krumpiri s trganom junetinom i sirom
Video recepti

Pečeni krumpiri s trganom junetinom i sirom

Mekano meso, pečeni krumpiri i hrpa sira uz Sriracha umak postat će vaš novi omiljeni comfort food.

Ako bismo jednom riječju morali opisati ovo jelo, to bi bilo – slasno! Prethodno pripremljena sporo kuhana junetina iz PIK-a olakšat će vam put do ovog ukusnog zalogaja.

Bazu od pečenih krumpira prelijte maslacem, nadjenite sirom i mekanim mesom, a za poseban doživljaj sve prelijte Sriracha majonezom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
70 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Beef

    ZA SRIRACHA MAJONEZU:

Priprema:

  1. Krumpire operite pa svaki izbodite vilicom na desetak mjesta. Prelijte ih maslinovim uljem i posolite.
  2. Potom svaki krumpir zamotajte u aluminijsku foliju i pecite ih 1 sat u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  3. Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso dodajte u pećnicu s krumpirima na 30 minuta.
  4. Dok se krumpiri i meso peku, nasjeckajte mladi luk i svježi vlasac. U zdjelici pomiješajte majonezu, Sriracha umak i sok limuna.
  5. Nakon 30 minuta izvadite meso i natrgajte ga s pomoću dvije vilice.
  6. Krumpire odmotajte iz folije, svaki razrežite po dužini s gornje strane i nježno razmaknite svije polovice kako biste napravili mjesta za nadjev. Pazite da ih ne prerežete do kraja.
  7. Rastopite maslac na vatri i prelijte svaki krumpir s 1-2 žličice. Potom naribajte Cheddar na krumpir, dodajte natrganu junetinu te dvije žlice kiselog vrhnja.
  8. Sve pospite nasjeckanim mladim lukom i vlascem te prelijte Sriracha majonezom.