Polpete od različitih vrsta mesa odlično se slažu sa suhim voćem i vinom u što sam se uvjerila nebrojeno puta. Ovaj put sam odabrala laganu piletinu koja ima blag okus te je sljubila sa suhim smokvama i slatkim vinom, prošekom te cijelu kombinaciju osvježila aromom sjemenki anisa.
Polpete i umak poslužite sa svježom domaćom tjesteninom, primjerice špagetima ili širokim rezancima, odnosno tagliatellima.
SASTOJCI
Priprema:
- Sjemenke anisa tostirajte u tavi na laganoj vatri dok ne puste miris, a zatim ih u mužaru usitnite u prah.
- Pileća prsa narežite na sitne komade, dodajte parmezan, žlicu maslinovog ulja, sol i papar te ½ količine sjemenki anisa. Sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom te oblikujte oko 16 manjih kuglica.
- Luk narežite na sitne komade pa ga zajedno sa sušenim timijanom pirjajte na malo maslinova ulja oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte mesne kuglice te pirjajte daljnjih 5 minuta dok se meso ne zapeče. Zatim dodajte suhe smokve narezane na komadiće, podlijte prošekom i kuhajte 10 minuta.
- Pri kraju kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje i preostale sjemenke anisa, prokuhajte 2 minute i maknite sa vatre.
- U međuvremenu stavite kuhati svježu tjesteninu. Umak od prošeka i polpete od piletine oslužite uz kuhanu tjesteninu.