Pohani kruh punjen šunkom i sirom

2018

Sastojci

  • 10 šnita kruha
  • 100 g šunke po izboru
  • 100 g sira
  • 3 jaja
  • 25 g parmezana
  • 20 ml mlijeka
  • sol, papar
20 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Pohani kruh punjen šunkom i sirom

Klasik hrvatskog doručka, pohani kruh, "podebljali" smo šunkom i sirom. I - evo nam ručka!

Pohani kruh, u svijetu poznat kao francuski tost (French toast), većinu ljudi vjerojatno asocira na doručak iz djetinjstva. Oko ovog jela se vode i razne polemike jer neki ga jedu u slanoj, a neki u slatkoj kombinaciji.

U mojoj verziji, pohani kruh se kombinira s malo parmezana i puni šunkom i sirom. Recept je idealan za iskoristiti stari kruh.

punjeni-pohani-kruh-detalj

Priprema:

Kruh narežite na pet velikih šnita debljine barem 3 cm. Svaku od tih pet šnita prerežite još na pola, ali ne do kraja kako bi ostale spojene na dnu.

Prerezane šnite napunite šunkom i sirom, te ih po potrebi učvrstite čačkalicama ako se jako otvaraju.

U dubokom tanjuru umutite jaja, parmezan, mlijeko, papar i sol.

Punjene šnite kruha uvaljajte u smjesu jaja po nekoliko sekundi sa svake strane, kako bi se jaja i mlijeko što više upili u kruh.

Punjeni kruh zatim stavite pržiti na vruću tavu u kojoj ste prethodno otopili maslac i malo ulja. Pecite ga s obje strane do zlatno smeđe boje.

Pohani kruh poslužite s jogurtom, svježom rajčicom ili omiljenom salatom.

Vezani članci