×
×
Pohani kruh punjen šunkom i sirom
Recepti

Pohani kruh punjen šunkom i sirom

Klasik hrvatskog doručka, pohani kruh, “podebljali” smo šunkom i sirom. I – evo nam ručka!

Pohani kruh, u svijetu poznat kao francuski tost (French toast), većinu ljudi vjerojatno asocira na doručak iz djetinjstva. Oko ovog jela se vode i razne polemike jer neki ga jedu u slanoj, a neki u slatkoj kombinaciji.

U mojoj verziji, pohani kruh se kombinira s malo parmezana i puni šunkom i sirom. Recept je idealan za iskoristiti stari kruh.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Šunka u ovitku

Priprema:

  1. Kruh narežite na pet velikih šnita debljine barem 3 cm. Svaku od tih pet šnita prerežite još na pola, ali ne do kraja kako bi ostale spojene na dnu. Prerezane šnite napunite šunkom i sirom, te ih po potrebi učvrstite čačkalicama ako se jako otvaraju.
  2. U dubokom tanjuru umutite jaja, parmezan, mlijeko, papar i sol. Punjene šnite kruha uvaljajte u smjesu jaja po nekoliko sekundi sa svake strane, kako bi se jaja i mlijeko što više upili u kruh.
  3. Punjeni kruh zatim stavite pržiti na vruću tavu u kojoj ste prethodno otopili maslac i malo ulja. Pecite ga s obje strane do zlatno smeđe boje. Pohani kruh poslužite s jogurtom, svježom rajčicom ili omiljenom salatom.