Pohani kruh, u svijetu poznat kao francuski tost (French toast), većinu ljudi vjerojatno asocira na doručak iz djetinjstva. Oko ovog jela se vode i razne polemike jer neki ga jedu u slanoj, a neki u slatkoj kombinaciji.
U mojoj verziji, pohani kruh se kombinira s malo parmezana i puni šunkom i sirom. Recept je idealan za iskoristiti stari kruh.
SASTOJCI
Priprema:
- Kruh narežite na pet velikih šnita debljine barem 3 cm. Svaku od tih pet šnita prerežite još na pola, ali ne do kraja kako bi ostale spojene na dnu. Prerezane šnite napunite šunkom i sirom, te ih po potrebi učvrstite čačkalicama ako se jako otvaraju.
- U dubokom tanjuru umutite jaja, parmezan, mlijeko, papar i sol. Punjene šnite kruha uvaljajte u smjesu jaja po nekoliko sekundi sa svake strane, kako bi se jaja i mlijeko što više upili u kruh.
- Punjeni kruh zatim stavite pržiti na vruću tavu u kojoj ste prethodno otopili maslac i malo ulja. Pecite ga s obje strane do zlatno smeđe boje. Pohani kruh poslužite s jogurtom, svježom rajčicom ili omiljenom salatom.