Portobello gljive punjene kulenom i sirom

2022

Sastojci

  • 6-7 porotobello gljiva
  • 100 g PIK Kulen kobasice
  • 100 g edamer sira
  • 6-7 kuglica mini mozzarelle
  • sol
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak
12 Siječanj 2022, Komentari: Komentari isključeni za Portobello gljive punjene kulenom i sirom

Što možeš pripremiti za 20-ak minuta, a da ti izaziva zazubice? Ove punjene portobello gljive. Nema na čemu.

Portobello gljive su vrsta šampinjona koje mogu narasti i do 15 cm u promjeru. To ih čini idealnim za punjenje, ali se često pripremaju pohanjem, dinstanjem, dodaju se u rižota, na pizzu…

Ovo su jedne od gljiva s najvećom količinom proteina pa se smatraju i zamjenom za meso.

Ovako pripremljene su idealan brzi zalogaj koji će vas jednostavno učiniti sitim i – sretnim!

punjene-portobello-gljive-02

Priprema:

Gljive nježno očistite papirnatim ručnikom pa im uklonite stapke. Pomoću žlice udubite mesnati dio gljive kako biste dobili više prostora za nadjev. Gljive prelijte uljem i malo posolite pa ih pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Pečene gljive izvadite iz pekača i ocijedite ih od tekućine koje su ispustile. Svaku gljivu napunite kulenom i naribanim sirom. Napravite dva ovakva sloja, a na sam vrh stavite još kuglicu mini mozzarelle.

Vratite u pećnicu i pecite dodatnih 10-15 minuta. Izvadite gljive, ostavite ih desetak minuta da se malo ohlade pa ih poslužite ukrašene listićima svježeg bosiljka.

Vezani članci