Portobello gljive su vrsta šampinjona koje mogu narasti i do 15 cm u promjeru. To ih čini idealnim za punjenje, ali se često pripremaju pohanjem, dinstanjem, dodaju se u rižota, na pizzu…
Ovo su jedne od gljiva s najvećom količinom proteina pa se smatraju i zamjenom za meso. Ovako pripremljene su idealan brzi zalogaj koji će vas jednostavno učiniti sitim i – sretnim!
SASTOJCI
Priprema:
- Gljive nježno očistite papirnatim ručnikom pa im uklonite stapke. Pomoću žlice udubite mesnati dio gljive kako biste dobili više prostora za nadjev. Gljive prelijte uljem i malo posolite pa ih pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
- Pečene gljive izvadite iz pekača i ocijedite ih od tekućine koje su ispustile. Svaku gljivu napunite kulenom i naribanim sirom. Napravite dva ovakva sloja, a na sam vrh stavite još kuglicu mini mozzarelle.
- Vratite u pećnicu i pecite dodatnih 10-15 minuta. Izvadite gljive, ostavite ih desetak minuta da se malo ohlade pa ih poslužite ukrašene listićima svježeg bosiljka.