×
×
Portobello gljive punjene kulenom i sirom
Recepti

Portobello gljive punjene kulenom i sirom

Što možeš pripremiti za 20-ak minuta, a da ti izaziva zazubice? Ove punjene portobello gljive. Nema na čemu.

Portobello gljive su vrsta šampinjona koje mogu narasti i do 15 cm u promjeru. To ih čini idealnim za punjenje, ali se često pripremaju pohanjem, dinstanjem, dodaju se u rižota, na pizzu…

Ovo su jedne od gljiva s najvećom količinom proteina pa se smatraju i zamjenom za meso. Ovako pripremljene su idealan brzi zalogaj koji će vas jednostavno učiniti sitim i – sretnim!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kulen

Priprema:

  1. Gljive nježno očistite papirnatim ručnikom pa im uklonite stapke. Pomoću žlice udubite mesnati dio gljive kako biste dobili više prostora za nadjev. Gljive prelijte uljem i malo posolite pa ih pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  2. Pečene gljive izvadite iz pekača i ocijedite ih od tekućine koje su ispustile. Svaku gljivu napunite kulenom i naribanim sirom. Napravite dva ovakva sloja, a na sam vrh stavite još kuglicu mini mozzarelle.
  3. Vratite u pećnicu i pecite dodatnih 10-15 minuta. Izvadite gljive, ostavite ih desetak minuta da se malo ohlade pa ih poslužite ukrašene listićima svježeg bosiljka.