×
×
Preokrenuti pečeni sendviči u lisnatom tijestu
Recepti

Preokrenuti pečeni sendviči u lisnatom tijestu

Ukusni mali zalogaji s pečenom šunkom i sirom, odlična su ideja kada želite napraviti ukusno jelo za manje od pola sata.

Kako vam zvuči preokrenuti topli sendvič po uzoru na svjetski poznati Croque Monsieur? Nekoliko sastojaka, a takav užitak. Čak ako i odlučite zamutiti malo bešamela samo zbog ovog, isplatit će se!

Druga opcija je da si spremite bešamel od nekog drugog jela (npr. lazanja) pa onda dan poslije pripremite doručak ili večeru u vidu ovih slasnih sendviča.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Pečena šunka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Dok se pećnica grije, u veću posudu za pečenje stavite papir za pečenje.Nakapajte maslinovo ulje na pet mjesta na papiru za pečenje te preko maslinovog ulja stavite po dvije šnite pečene šunke. Neka površina koju zauzima šunka bude takva da vam preko nje stane lisnato tijesto koje se neće dodirivati sa susjednim tijestom.
  2. Preko šunke stavite Dijon sent i bešamel umak te trakice Gruyère sira. Lisnato tijesto podijelite na 5 komada tako da svaki komad prekrije pripremljenu šunku s dodatcima. Pritisnite rubove lisnatog vilicom uz papir za pečenje.
  3. Probodite vilicom i premažite razmućenim jajetom, a po želji pospite krupnom soli i sezamom i pecite 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice i preokrenite na rešetku za hlađenje. Naribajte još malo sira po vrhu i pospite svježim začinskim biljem. Poslužite toplo!