×
×
Quesadillas s junetinom i cheddar sirom
Recepti

Quesadillas s junetinom i cheddar sirom

Sir u kombinaciji sa sočnom mljevenom junetinom između 2 sloja tortilje čini jelo u kojem se teško zadržati na samo jednom komadu.

Lagana ljutina u mesu koja pali nepce, rastopljeni sir koji se razvlači do beskonačnosti, izvana hrskavo a unutra sočno… Stvarno ne znam je li potrebno nastaviti s opisima kako bi vas privukao na isprobavanje ovog recepta zato puštam neka fotke odrade svoje.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Junetinu je potrebno zapržiti na tavi s uljem te dodati sve začine i dvije žlice koncentrata od rajčice. Sve dobro promiješajte i pržite još pet minuta dok meso ne poprimi smeđu boju.
  2. Kada je meso zapečeno potrebno je dodati 250 mililitara soka od rajčice te smanjiti temperaturu. Dinastajte tako dodatnih deset do petnaest minuta, a kada je gotovo ostavite sa strane da se malo ohladi i stegne.
  3. Za to vrijeme, naribajte sir. Na polovicu svake tortilje rasporedite jedan dio pripremljenog sira, preko sira stavite prohlađeno meso te preko mesa dodajte još sira.
  4. Svaku tortilju preklopite te kratko zapecite na tavi. Svaku zapečenu tortilju prerežite na pola i poslužite. Quesadille su dovoljno sočne stoga nije potrebno dodati ništa sa strane, ali prema vlastitim željama možete servirati i neki od vama dragih umaka.