Lagana ljutina u mesu koja pali nepce, rastopljeni sir koji se razvlači do beskonačnosti, izvana hrskavo a unutra sočno… Stvarno ne znam je li potrebno nastaviti s opisima kako bi vas privukao na isprobavanje ovog recepta zato puštam neka fotke odrade svoje.
SASTOJCI
Priprema:
- Junetinu je potrebno zapržiti na tavi s uljem te dodati sve začine i dvije žlice koncentrata od rajčice. Sve dobro promiješajte i pržite još pet minuta dok meso ne poprimi smeđu boju.
- Kada je meso zapečeno potrebno je dodati 250 mililitara soka od rajčice te smanjiti temperaturu. Dinastajte tako dodatnih deset do petnaest minuta, a kada je gotovo ostavite sa strane da se malo ohladi i stegne.
- Za to vrijeme, naribajte sir. Na polovicu svake tortilje rasporedite jedan dio pripremljenog sira, preko sira stavite prohlađeno meso te preko mesa dodajte još sira.
- Svaku tortilju preklopite te kratko zapecite na tavi. Svaku zapečenu tortilju prerežite na pola i poslužite. Quesadille su dovoljno sočne stoga nije potrebno dodati ništa sa strane, ali prema vlastitim željama možete servirati i neki od vama dragih umaka.