Zamijeniti tijesto u quicheu možete na mnoštvo načina, a u ovom receptu tijesto od quichea odlučio sam zamijeniti naribanim krumpirom i sirom. Po meni to je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih načina. Zapečeno, hrskavo i ukusno.
Osobno nemam ništa protiv prhkog tijesta u ovakvim jelima, ali volim probati nešto drugačije. Ovaj put rekao bi da je rezultat bolji od originala.
SASTOJCI
Priprema:
- Za početak ogulite i naribajte krumpir. Posolite ga i popaprite, te ga ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga dobro ga iscijedite te mu dodajte 50 g ribanog cheddar sira i maslac pa ga dobro povežite rukama.
- Kalup za pečenje namastite te svu smjesu od naribanog krumpira prebacite u kalup. Krumpir dobro utisnite po dnu i stranicama kako bi dobili oblik tijesta za quiche. Zatim ga pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C petnaest do dvadeset minuta kako bi se kora učvrstila i povezala.
- Zatim, ogulite luk i sitno ga nasjeckajte, slaninu također narežite na sitne komadiće. U zdjelu dodajte luk, slaninu, jaja, vrhnje i naribani ostatak cheddar sira te začinite. Sve zajedno dobro promiješajte i prelijte po pečenom krumpiru i vratite u pećnicu na još dvadeset pet do trideset minuta dok nadjev ne bude pečen.
- Kada je quiche gotov izvadite ga iz pećnice i pustite da odstoji desetak minuta prije rezanja i posluživanja. Pospite ga sitno sjeckanim vlascem na samom kraju.