Dobar komad mesa i lagana salata obrok su koji bi teško netko odbio. Naročito kada znamo da je ovaj ramstek dobiven od najkvalitetnijeg junećeg mesa.
Uz kratko pečenje mesa na tavi, trebate još samo nasjeckati nekoliko vrsta povrća i spojiti ih s kus-kusom u brzu i hranjivu salatu. Nemojte zaboraviti feta sir na kraju, uz listiće mente dat će poseban okus. Osim svaki dan u kuhinji, ovu ideju možete lako preseliti i na roštilj vikendom.
SASTOJCI
ZA MARINADU/PRELJEV:
Priprema:
- U zdjelicu iscijedite sok limuna pa dodajte maslinovo ulje, senf, sušeni origano papar i protisnute režnjeve češnjaka te dobro promiješajte.
- Ramsteke stavite u plitku posudu pa prelijte polovicom preljeva tako da meso bude obloženo marinadom sa svih strana. Prekrijte plastičnom folijom i marinirajte na sobnoj temperaturi barem 30 minuta.
- Za to vrijeme pripremite salatu. Kus-kus dodajte u manji lonac pa ga prelijte vrućom vodom i ostavite da nabubri, odnosno, pripremite ga prema uputama na pakiranju.
- Krastavac narežite na manje komade, rajčice prepolovite, a luk nasjeckajte na kolutiće. Dodajte povrće u veću zdjeli, pospite mentom, ubacite ohlađeni kus-kus i listove mladog špinata te prelijte ostatkom preljeva. Dobro promiješajte salatu.
- Na zagrijanu tavu dodajte ramsteke, pecite ih oko 3 minute s jedne strane pa oko 2 i pol minute s druge strane za medium (ili ih ispecite prema vlastitom ukusu).
- Odreske stavite na tanjur, posolite, prekrijte aluminijskom folijom te ostavite da odmore 10-ak minuta. Potom ih narežite na trakice i poslužite uz salatu. Na kraju još namrvite feta sir.