Ražnjići od svinjskog lungića omotani slaninom

2016

Sastojci

  • KLASIČNA VERZIJA:
  • 550 g mariniranog svinjskog filea
  • 100 g dimljene slanine
  • cherry rajčice
  • mlade tikvice
  • žute paprike
  • ljubičasti luk
  • "ANANAS" VERZIJA:
  • 550 g mariniranog svinjskog filea
  • 100 g dimljene slanine
  • ananas
  • crvena paprika
19 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Ražnjići od svinjskog lungića omotani slaninom

Ražnjići su izbor s kojim ne možete pogriješiti kod pripreme roštilja. Klasični s povrćem, nježno zamotani u slaninu ili pak kombinacija s ananasom - za svakoga ponešto!

Nalazimo se u najljepšem dijelu godine kad je dovoljno toplo da kuhanje možemo prebaciti na otvoreno i uživati u raznim jelima pripremljenim na roštilju.

Kako se na vašoj rešetki ne bi stalno okretale iste stvari, dobro je imati u pripremi par zanimljivih ideja za jela koja će razbiti “roštiljsku monotoniju”.

raznjici-od-lungica-02

Ražnjići su uvijek dobar i zabavan odabir, bilo da odaberete one klasičnije – omotane slaninom i s raznim povrćem ili voćnu kombinaciju s ananasom za koju biste se mogli iznenaditi koliko je ukusna.

raznjici-od-lungica-03

Priprema:

Svinjski file narežite na komade debljine šnita slanine koju imate (oko 3 cm). Ako imate jako široke šnite slanine, prerežite ih na pola po duljini kako biste dobili dvije tanje šnite.

Svaki svinjski medaljon oblikujte rukama u krug pa ih omotajte slaninom. Tamo gdje se preklapa, slaninu učvrstite čačkalicom.

Na ražnjić naizmjence nižite medaljone i narezano povrće po želji, pa čak i voće, poput ananasa.

Ako ražnjiće pripremate za pečenje na grill tavi umjesto na otvorenoj vatri, posebno obratite pozornost da vam svi dodaci na njemu budu jednake veličine kako bi se jednolično ispekli.

Vezani članci